Dynamo saa SM-liigadebyytissään vastaansa Westin

Dynamo Riihimäki kohtaa seurahistorian ensimmäisessä SM-liigan ottelussaan lauantaina 20.9. kotonaan HC Westin. Liigatulokas joutuu heti kovaan puntariin takaisin mitalikantaan hamuavia kauniaislaisia vastaan.

Dynamo voitti viime kauden päätteeksi 2. divisioonan ja nousi liigaan puhtaasti pelillisin ansioin. Nuoren riihimäkeläisseuran pelaajistossa ei isompia muutoksia kesän aikana tapahtunut, vaan joukkue luottaa samoihin pelaajiin joilla nousu saavutettiin. Muutama pelaaja omaa SM-liigakokemusta entuudestaan, enimmäkseen paikalliskilpailija Cocksin riveissä, heistä ylivoimaisesti pätevin on 36 A-maaottelua urallaan pelannut Ville Viljanen.

Dynamo lähteekin kauteen varsin maltillisin tavoittein.

– Ensimmäinen tavoite kaudelle on ottaa se historiallinen ensimmäinen voitto, linjasi päävalmentaja Pekka Lappalainen kauden avausinfossa.

West muuttui sen kesän aikana kovasti ja loppukesän suuri uutinen oli GrIFK:n kasvatin Richard Sundbergin lähtö 2. Bundesliigaan. ”Ricken” tilalle ei suoraa korvaajaa ole löytynyt mutta Mikael Källmanin ohjauksessa joukkue on rakentanut hartaasti koostumukselleen sopivaa pelityyliä.

Tämän kauden Westissä laitapelaaminen noussee seuran verkkosivujen arvion mukaan isoon rooliin, siitä pitävät huolen Robin Karlsson vasemmalla ja Miro Koljonen sekä huikeasti kehittynyt Benjamin Nyman, jolta moni odottaa todellista läpimurtoa. Fredrik Forss saa vastatakseen puolustuksessa keskustan pitävyydestä ja väkivahva sentteri on syksyn harjoitusotteluissa näyttänyt olevansa hyvässä vireessä myös maalinteossa.

Maalivahtiosastokin Westillä on kohentunut viime kaudesta. Albert Georgs sai seurakseen SIF:iä aiemmin edustaneen kaksikon Rony Leven-Stefan Thilman, ja triolla on käynnissä kova kilpailu peliminuuteista.

Ottelu Riihimäellä alkaa lauantaina kello 18.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk