West vei jännitysnäytelmän HIFK:ta vastaan

HIFK ja HC West järjestivät todella vaihtelevan ja loppuun saakka tasaisen näytöksen keskiviikkona Helsingin urheilutalolla. Johtoasema vaihteli, eikä kumpikaan pystynyt ratkaisevaa eroa repäisemään ja voitto ratkesi lopulta vasta peliajan viimeisellä minuutilla vierasjoukkue Westin eduksi.

West tuli otteluun erittäin vahvasti ja meni neljässä minuutissa 4-0-johtoon. HIFK:n konekin alkoi tämän jälkeen lämmetä ja vähitellen isännät nousivat tasoihin. Reilu 15-minuuttinen ennen tauko edettiin sitten käytännössä tasatahtia, eikä ero kumpaankaan suuntaan ollut maalia enempää. Lukemat ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen olivat 16-15 HIFK:lle.

Toisen puoliajan alussa HIFK hivuttautui kolmen maalin karkumatkalle, mutta tämän jälkeen West iski viisi maalia peräjälkeen ja käänsi numerot edukseen. Jos toisen puoliajan alku oli suhteellisen niukkamaalinen, niin viimeisellä kymmenminuuttisella alkoivat todelliset maalikarkelot. West ehti jo päästä neljän maalin johtoon, mutta HIFK kuroi eron nopeasti yhteen maaliin lukemiin 27-28.

Otteluaikaa oli jäljellä vielä reilu kolme minuuttia ja maalihanat sulkeutuivat yhtä nopeasti kuin olivat hetkeä aiemmin auenneet. Viimeisellä minuutilla osumia tehtiin vielä kolme ja kun kaksi näistä merkittiin Westille, nappasivat vieraat pisteet maalein 28-30.

HIFK-päävalmentaja Kenneth Bäcklund harmitteli virheitä, joiden kautta West pääsi peliin mukaan.

– Toisella jaksolla teimme liikaa virheitä ja menetimme johtoaseman Westille. Emme onnistuneet tarpeeksi hyvin puolustuksessa eikä hyökkäyksissäkään.

HC Westin päävalmentaja Mikael Källman kiitteli varsin ohutta miehistöään hyvästä venymisestä.

– Meillä oli tänään parempi hyökkäyspeli kuin IFK:lla. Vaikeasta tilanteesta huolimatta kentälle päässeet pelaajat taistelivat hyvin, varsinkin maalivahti Kim Davidson onnistui hienosti ensimmäisessä ottelussaan.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli Westin Richard Sundberg, joka heitti jälleen kerran tärkeitä maaleja joukkueelleen.

– Voitto ratkesi meille loppuhetkillä rauhallisemman pelin ansiosta. Hermo piti puolustuksessa, ja onnistuimme viimeisissä hyökkäyksissä. Meidän hyökkäyspelimme onnistui  paremmin kuin IFK:n yritykset, Sundberg iloitsi.

HIFK – HC West 28-30 (16-15)

Maalintekijät:
HIFK: Serghei Glinca 8, Alexander von Numers 8, Antti Koskela 4, Christoffer Eneberg 3, Tom Lindström 3, Harri Pitkänen 2
West: Joona Raerinne 8, Richard Sundberg 7, Sam Kihlstedt 6, Sten Toomla 5, Jani Tuominen 2, Axel Carlander 2

Varoitukset:
HIFK: Serghei Glinca, Harri Pitkänen, Christoffer Eneberg
West: Jani Tuominen, Anders Genberg, Miro Koljonen

Ulosajot:
HIFK : Christoffer Eneberg 2, Alexander von Numers
West : Fredrik Forss, Richard Sundberg 2, Anders Genberg, Miro Koljonen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
1 tähti Joona Raerinne, HC West
2 tähteä Serghei Glinca, HIFK
3 tähteä Richard Sundberg, HC West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk