West piti kiinni kotiedustaan

HC West otti askelen kohti välieräpaikkaa kaatamalla SIF:n maanantaina kotonaan. Joukkueitten puolivälieräsarjan kaikki kolme ottelua ovat nyt päättyneet kotivoittoihin. Maanantain loppunumerot Kauniaisten luolassa kirjattiin 31-26.

Toisin kuin edellisessä kohtaamisessa Siuntiossa, nyt HC West avasi ottelun selvästi terävämmin ja johti kuuden ja puolen peliminuutin jälkeen jo 5-1. SIF pääsi vähitellen otteluun kuitenkin mukaan ja viime minuuteilla ennen taukoa kuroi eron vain yhteen maaliin.

Toisen puoliajan alussa SIF kävi ensi kertaa johdossa, mutta West käänsi tilanteen pian jälleen toisin päin – tosin hyvin tasaisissa merkeissä edettiin. Viimeisen 15-minuuttisen alussa West alkoi kuitenkin vetää lisää etumatkaa ja ero kasvoi nopeasti viiteen maaliin. SIF ei tämän jälkeen enää neljää maalia lähemmäs päässyt ja West otti toisen kotivoittonsa puolivälieräsarjassa.

Illan vakuuttavin pelaaja HC Westin Richard Sundberg oli tyytyväinen asenteeseen, joka näkyi myös tuloksessa.

– Hyvä taistelu koko joukkueelta. Mentiin sillä asenteella, että tänään annetaan kaikkemme. Nyt on play off -pelit ja meidän pitää pikku hiljaa herätä siihen. Tänään oltiin hyvin hereillä!

Nyt nollataan tämä voitto ja keskiviikkona Siuntioon laittamaan tämä sarja poikki, muita vaihtoehtoja ei ole, Sundberg julisti.

Westin valmentaja Mikael Källman oli myös tyytyväinen ilmeen muutokseen sitten edellisen Siuntion ottelun.

– Hyvä vastaus joukkueelta. Löysimme uskon peliimme taas ja joukkueena taisteltiin. Voitettiin lopulta aika selvästi.

SIF-valmentaja Kaj Hagman ei selitellyt tappiota, mutta vakuutti joukkueen jatkavan taistelua.

– Emme olleet ihan mukana puolustuksessa tänään ja jouduimme heti alusta asti taistelemaan ylämäkeen. Tämä söi voimia joka näkyi myös hyökkäyspäässä. Tasainen vääntö joka ratkesi ottelun loppupuolella. Kokeilimme lopussa kaikenlaista, mutta ei enää auttanut. Keskiviikkona on uusi peli, Hagman muistutti.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Siuntiossa ja välieräpaikka on tuolloin ensi kertaa katkolla Westille.

HC West – SIF 31-26 (15-14)
(otteluvoitot 2-1)

Yleisömäärä: 484

Maalintekijät:
West: Tuominen Jani 5, Silfver Sami 3, Nyström Anthon 2, Forss Fredrik 3, Nyman Benjamin 1, Sundberg Richard 8, Toomla Sten 5, Shevchenko Sergiy 4
SIF: Grönberg Patrik 3, Thilman Stig 1, Jukola Joni 2, Svanbäck Gustav 1, Kauge Jaan 3, Luuppala Anton 6, Tahvanainen Antti 5, Voutilainen Vincent 1, Korpimäki Janne 4

LähiTapiola-tähdet:
*** Richard Sundberg, West
** Jani Tuominen, West
* Antti Tahvanainen, SIF

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk