West lopussa niukkaan voittoon HIFK:sta

HC West ja HIFK järjestivät Kauniaisten luolassa katsojille käsipalloviihdettä koko rahan edestä. Vieraat olivat pitkään kiinni voitossakin, mutta Westin loppuminuuttien rutistus riitti niukkaan 29-28-voittoon ja näin HIFK synkkä historia Kauniaisissa sai jatkoa.

Ottelun avausminuutit mentiin Westin lievässä komennossa aina 23. minuutille ja lukemiin 13-10 saakka. Tämän jälkeen peli sai kuitenkin aivan uuden käänteen, kun HIFK vei loppuminuutit ennen taukoa nimiinsä puhtaasti ja käänsi kamppailun lukemiin 13-16.

Tauon jälkeen osat vaihtuivat ja West tuli nopeassa tahdissa jälleen HIFK:n rinnalle. Tämän jälkeen HIFK irtautui muutamaan otteeseen parin maalin karkumatkalle, West tuli tasoihin ja kertaalleen jo ohikin ennen kuin HIFK jälleen nousi kahden maalin johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Tämän jälkeen ottelu sai kuitenkin uuden käänteen, West tuli rinnalle ja meni ohi samaa vauhtia. Viimeisen minuutin alkaessa West johti jo kolmella maalilla, HIFK kiristi vielä maalin päähän, mutta ei ehtinyt enää hakemaan tasoitusta.

Illan vakuuttavin pelaaja Jani Tuominen heitti kuusi maalia ja muistutti, että kauden loppua kohden merkitsee koko ajan enemmän se, mitä tulostaululla lukee ottelun päätteeksi.

– Vähän oli väkisin vääntämistä, mutta lopputulos näissä peleissä ratkaisee. Ei kahta pistettä enempää näistä voi saada, Tuominen sanoi.

HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund joutui joukkoineen poistumaan pettyneenä Luolasta.

– Hyvä alku otteluun ja olen tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan. Toisella puoliajalla otettiin kolme turhaa ulosajoa jonka jälkeen meillä oli vaikeata päästä rytmiin kiinni.

HC West -luotsi Mikael Källman sen sijaan saattoi voiton jälkeen olla aurinkoisemmin mielin.

– Tosi tyytyväinen olen otteluun ja lopputulokseen. Meillä on hankala tilanne kun rinki näyttää kapenevan päivä päivältä, Källman totesi.

HC West – HIFK 29 – 28 (13 – 16)

Maalintekijät:
West: Tuominen Jani 6, Forss Fredrik 2, Nyman Benjamin 1, Genberg Anders 3, Sundberg Richard 7, Raerinne Joona 3, Shevchenko Sergiy 7
HIFK: Koskela Antti 5, 8 Orel Andrei 4, Glinca Sergei 8, Mattsson Henrik 1, Åkermarck Thomas 3, Eneberg Kristoffer 5, von Numers Alexander 1, Lindström Tom 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Jani Tuominen, West
** Petter Forsström, HIFK
* Sergiy Shevchenko, West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk