Helsinki

HIFK puristi voittoon BK-46:sta

HIFK ja BK-46 taistelivat loppuun saakka sarjapisteistä lauantaina Helsingin Urheilutalolla. Isäntäjoukkue pystyi lopulta puristamaan kahden maalin eron ja vei pisteet maalein 29-27 (15-15).

Tauolla oltiin tasalukemissa ja vaikka HIFK oli jo karkaamassa toisella puoliajalla, pysyi BK sitkeästi tuntumassa aivan loppuminuuteille saakka.

HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund oli toki voittoon tyytyväinen, mutta näki että peli meni kotijoukkueen kannalta turhan tiukaksi.

– Peli olisi pitänyt saada ratkaistua jo aikaisemmin, kun toisella jaksolla saimme puolustuksen ja maalivahtipelin oikeaan kuntoon. Parin maalin johtoasemassa tuli liikaa tolppia tai muita virheitä avopaikoissa. Vastustajan hyvä maalivahtipeli piti BK:n mukana pelissä loppuhetkille asti.

BK-46:n valmentaja Christer Lundqvist manasi virheitä, mutta antoi hänkin tunnustusta maalivahdilleen Mikael Heinoselle.

– Tiukka peli, mutta meiltä tuli liikaa teknisiä virheitä. Mielestäni mokasimme ottelussa liikaa syöttöjä, ja lopussa puolustus olisi pitänyt saada tiiviimmäksi. Maalivahtipeliin olen tyytyväinen, Heinosen torjunnat palkittiin ansaitusti kolmella tähdellä.   Ottelun vakuuttavin pelaaja Heinonen itse ei kolmesta tähdestään liikoja riehaantunut, kun sarjapisteitä ei matkaan Helsingistä irronnut.

– Omalta kannalta peli sujui hyvin, vaikka olisi tietenkin voinut ottaa hieman enemmänkin torjuntoja. IFK puolusti hyvin meidän hyökkäykset, pelaamalla enemmän vastahyökkäyksiä ja 6 metrin maalipaikkoja olisimme voineet tänään voittaa.

HIFK – BK-46 29-27 (15-15)

Maalit:
HIFK: Orel Andre 8, Glinca Sergei 6, Ahlgren Niclas 6, von Numers Alexander 3, Lindström Tom 3, Åkermarck Thomas 2, Kinos Nikko 1
BK-46: Säkkinen Sebastian 8, Korpimäki Olli-Pekka 7, Karlsson Robin 4, Selge Janis 4, Sjöman Sam 1, Skogberg Johan 1, Westerlund Victor 1, Westerlund Theo 1

Varoitukset:
HIFK: Kinos Nikko, Orel Andre, von Numers Alex
BK-46: Sjöman Sam, Westerlund Victor, Udd Oscar

Ulosajot:
HIFK  4 x 2min, Glinca Sergei PUN, Åkermarck Thomas 2, Orel Andre
BK-46 3 x 2min, Korpimäki Olli-Pekka 2, Udd Oscar

Tähtipelaajat:
1 tähti:  Korpimäki Olli-Pekka, BK-46
2 tähteä: Ahlgren Niclas, HIFK
3 tähteä: Heinonen Mikael, BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk