Otteluennakko

SIF saa vieraakseen HC Westin

Avauskierroksella ÅIFK:n selvin lukemin peitonnut kauniaislaisryhmä HC West saapuu avauskierroksella BK:n käsittelyssä taipuneen SIF:n vieraaksi lauantaina.

West on viime vuodet kuulunut sarjan kestomenestyjiin ja lukeutuu tälläkin kaudella mitalisuosikkeihin. Valmentaja Micke Källman on vihdoinkin saanut miehistöönsä vasurin myös O9 paikalle, Sten Toomlan, mikä tarjoaa varsinkin hyökkäyspeliin paljon uusia ulottuvuuksia.

Vaikka Westin joukkue ei rosteriltaan ehkä ole niitä kaikkein laajimpia, on joukkue niin fyysisesti kuin pelillisesti sarjan ehdonta eliittiä. Joukkueen näkyvin pelaaja ainakin näin kauden alussa on ollut Rickard Sundberg, jonka fyysisen pelityylin turkulaiset saivat tuntea nahoissaan. Westin pelaaminen ei perustu pelkästään kivikovaan puolustukseen ja vastaiskuihin, vaan myös asemapelissä joukkueen jokainen pelaaja on alati varallinen luoden painetta puolustukselle. Hetkenkään uinahduksiin ei siuntiolaisilla ole varaa.

Myös Westin joukkue on keski-iältään nuori; maalivahdit Theodotos Christou ja Albert Georgs ovat syntyneet vuosina 1993 ja 1994, ennen Sam Kihlstedtin paluuta viivapelaajista vanhin on Fredrik Forss (s. 1994). Takamiehistä mainittiin jo kaksi, muita takalinjojen pelaajia ovat kokenut Joona Raerinne sekä viime kauden komeetaksi valittu Anders Genberg. Laidoista, ja tarvittaessa ehkä myös 9:stä metristä, löytyvät Jani Tuominen ja Miro Koljonen. Myös P-94 maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvat Axel Carlander ja Alexander Nystén ovat Westin miehiä.

SIF aloitti liigan vierastappiolla Karjaalla, jossa se sai tunnustaa BK-46:n neljä maalia paremmaksi. Kylän poikien tuore päävalmentaja Kaj Hagman joutuu nyt metsästämään avausvoittoaan kokeneen ketun Mikael Källmanin kustannuksella joten helppoa se ei ole.

Potentiaalia kotijoukkueesta kyllä löytyy. Pelinrakennuksesta vastaa Anton Luuppala, heittovoimasta vanha kettu Patrik Grönberg ja laiturit Antti Tahvanaisen johdolla kirmaavat vastaiskuihin. Viivalle SIF:llä on asettaa virolaisjätti Jaan Kauge.

Leveyttä joukkueen peliin tuo karjaalaisen käsipallokoulun kasvatit Janne Korpimäki sekä Alexander Holmberg, molemmat toisen sukupolven liigapelaajia. Mielenkiintoinen tuttavuus on myös 1997 syntynyt 197-senttinen Vincent Voutilainen.

Maalivahtiosasto kilpailee Westin kanssa käytännössä tasavertaisesti kokemukseltaan ja iältään. Rony Leven on saanut aisaparikseen Ruotsista Richard Rehnbergin.

Kotijoukkueesta on pienenä jobinpostina kerrottava että maalivahti Rony Leven sai ottelussa BK:ta vastaan repeämän vatsalihakseensa, ja joutuu näinollen olemaan sivussa tositoimista vammaansa parantelemassa muutaman viikon. Muita poissaoloja ei tällä haavaa ole tiedossa.

Ottelu pelataan Siuntiossa lauantaina 28.9 kello 17.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk