Atlas löi ÅIFK:n jännittävässä kamppailussa

Atlas ja ÅIFK tarjosivat lauantaina Vantaan Energia Areenan yleisölle sitä mitä ennakkoon lupailivatkin eli todella tiukan taistelun pisteistä. Ottelu ratkesi vasta aivan viime hetkillä ja takaa-ajoasemasta noussut Atlas juhli lähes tuhatpäisen kotiyleisönsä edessä voittoa maalein 32-30.

Atlas avasi pelin räväkästi ja siirtyi nopeasti 3-0-johtoon, mutta ÅIFK löysi jyvän nopeasti, kiristi ensin pelin tasoihin ja karkasi taukoon mennessä jo viiden maalin johtoon.

Toisella puoliajalla Atlas aloitti jälleen vahvasti ja vieraiden etumatka oli kurottu kiinni vajaassa kymmenessä minuutissa. Tämän jälkeen Atlas venytti johtonsa jo neljään maaliin, mutta ÅIFK ei antautunut, vaan tuli vielä pariin otteeseen maalin päähän. Sinetti ottelulle saatiin vasta kuusi sekuntia ennen päätössummeria, kun Toni Aalto heitti Atlaksen voiton varmistaneen maalin.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson oli ymmärrettävästi pettynyt siihen, että pisteet eivät lähteneet kotiin Turkuun, varsinkin kun puoliajalle mentiin viiden maalin johdossa.

– Annoimme kaksi pistettä Vantaalaisille. Käännekohtana ensimmäisellä puoliajalla oli, kun ensimmäisen aikalisän jälkeen saimme puolustuksen tiiviiksi ja toimivaksi ja tämä helpotti hyökkäyspään paineita. toisella puoliajalla ongelmaksi muodostui liian hidas asemahyökkäys ja se että palloa ei saatu tarpeeksi liikkeelle.

Vaikka ÅIFK:n Arenas Leturiaga Alvarolla oli vielä viimeisen minuutin aikana kahden tolpan kautta ulos ponnahtanut heitto, joka olisi tasoittanut ottelun, niin valmentaja Andersson ei nähnyt pistemenetystä huonona onnena, vaan ottelun huonojen päätösten takia hävityksi.

Kolmen LähiTapiola-tähden pelaajana palkittu Atlaksen Jani Kivinen oli myös hiukan kaksijakoisissa mietteissä, mutta toki voiton myötä lopulta tyytyväisempi.

– Ensimmäisen puoliajan alku oli hyvä ja silloin tehtiin sovitut asiat, mutta sitten puolustuksessa alkoi tapahtua jotain eikä se tahtonut toimia enää, Kivinen näki.

– Puoliajalla sovittiin että aloitetaan alusta ja pelataan sitä sovittua peliä ja tämä korjasi tilanteen. Samalla kuin Tuomas Laitinen sai perivireen päälle niin pääsin itse hyvin juoksemaan nopeita. Sovituissa asioissa oli se että Alvares ei päästetä heittämään hyvistä paikoista keskeltä kenttää ja kun ensimmäisen jakson lopussa emme tässä onnistuneet, niin hän pääsi liiaksi heittämään. Tämä kuitenkin korjattiin toiselle puoliajalle.

–  Seitsemän maalia yhdessä ottelussa ei ole minun henkilökohtainen ennätykseni, mutta ehdottomasti tämä oli tämän kauden paras ottelu.

Atlas – ÅIFK 32 – 30 ( 13 – 18 )

Yleisöä: 940

Maalintekijät:
Atlas: Kivinen Jani 7, Lepp Marius 7, Aalto Toni 5, Sarin Klaus 4, Sirenius Ken 3, Lehtonen Oskari 2, Vainikk Mikk 2, Witikka Tuomas 1, Laitinen Heikki 1
ÅIFK: Arenas Leturiaga Alvaro 9, Tamminen Arttu 5, Tamminen Olli 5, Nyström Andreas 4, Nieminen Joonas 2, Lindholm Franz 2, Nyström Christoffer 2, Andersson Sebastian 1

Varoitukset:
Atlas: Aalto Toni, Vainikk Mikk, Lepp Marius
ÅIFK: Tamminen Arttu, Nieminen Joonas, Sjöblom Christoffer

Ulosajot:
Atlas: –
ÅIFK: Tamminen Arttu 2kpl, Sjöblom Christoffer 1kpl, Arenas Leturiaga Alvari 1kpl

Lähitapiola-tähdet:
*** Kivinen Jani (Atlas)
** Arenas Leturiaga Alvari (ÅIFK)
* Laitinen Tuomas (Atlas)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk