Akilleksen loppukiri ei riittänyt

Akilles oli erittäin lähellä kauden ensimmäisiä pisteitään sunnuntaisessa kotiottelussaan SIF:aa vastaan, mutta jäi ilman palkintoa hyvästä taistelustaan. Siuntiolaiset kestivät loppuhetket ja veivät pisteet matkassaan maalein 28-29.

Ottelu näytti ratkeavan heti kättelyssä, kun SIF paukutti reilussa kolmessa minuutissa taululle lukemat 0-4 ja johti 12. minuutin kohdalla jo peräti kahdeksalla maalilla. Akilles tuli tämän jälkeen ennen kaikkea Olev Eensalun johdolla vahvasti takaisin mukaan peliin ja nousi juuri ennen taukoa tasalukemiin 15-15.

Toinen erä eteni erittäin tasaisena eron ollessa korkeintaan maali suuntaan tai toiseen aina 23. minuutille saakka. Tästä SIF nykäisi kolmen maalin johdon, joka piti aina kolmanneksille viimeiselle minuutille saakka. Akilles tuli kahdella nopealla maalilla vielä maalin päähän, mutta tasoitukseen saakka loppurutistus ei kuitenkaan riittänyt.

Akilleksen pelaajavalmentaja Olev Eensalu oli tyytyväinen jokseenkin kaikkeen muuhun paitsi pistetilin avaamatta jäämisen.

– Tänään taistelu oli hyvällä mallilla. Omiin tuli alle 30, mikä sekin on suhtellisen hyvä tulos. Lopussa sitten oli oikeastaan sekunneista kiinni etteivät ensimäiset pistet olisi tulleet, Eensalu harmitteli.

SIF-luotsi Kaj Hagman puolestaan epäili joukkueensa aliarvioineen hiukan vastustajaa.

– Vaikutti siltä että olisimme olleet hyvin latautuneita kun tulimme Porvooseen, mutta ehkä oli hiukan alitajuista ajatusta siitä, että edessä olisi helppo ottelu. Porvoolaiset taistelivat hyvin, meidän avauksemme oli hyvä, mutta sitten taso laski, Hagman totesi.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Christoffer Modig ihmetteli myös otteen katoamista.

– Kymmenen minuuttia pelasimme hyvin tai jopa täydellisesti. Sitten tuli ongelmia. Hyvä kuitenkin että loppujen lopuksi pystyimme voittoon.

Akilles-SIF 28-29 (15-15)

Yleisömäärä: 166

Maalintekijät:
Akilles: Petri Lindfors 4, Patrik Lång 4, Henri Storsjö 3, Tom Mannonen 1, Olev Eensalu 7, Taavi Tibar 9
SIF: Joni Jukola 1, Gustav Svanbäck 1, Henri Mannonen 2, Jan Kauge 4, Anton Luuppala 5, Antti Tahvanainen 5, Albert Rehnberg 1, Christoffer Modig 6, Vidar Cabell 4

Ulosajot:
Akilles: Joel Ahlgreb, Alexander Lång x3, Olev Eensalu
SIF: Alexander Holmberg, Joni Jukola

Sulkeminen:
Akilles: Alexander Lång

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Christoffer Modig, SIF
** Taavi Tibar, Akilles
* Antti Tahvananinen, SIF

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk