ÅIFK kaatoi Akilleksen runsasmaalisessa ottelussa

Akilles jatkaa edelleen pisteittä SM-liigan sarjataulukon pohjalla, kun ÅIFK kaatoi porvoolaiset kolmannen kerran kuluvalla kaudella sunnuntaina. Maaleja Samppalinnan urheilutalolla ladottiin oikein urakalla, sillä loppunumerot kirjattiin turkulaisten hyväksi 44-32.

Akilles avasi ottelun todella räväkästi ja siirtyi 4-0-johtoon ennen kolmannen peliminuutin täyttymistä. ÅIFK sai kuitenkin nopeasti juonesta kiinni ja kymmenen peliminuutin jälkeen tilanne oli tasan. Nopeassa tahdissa peli alkoi saman tien kääntyä ja isännät venyttivät eroa vastustajaan tasaisesti taukoa kohden. Ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen eroa oli jo yhdeksän maalia.

Kun ÅIFK latoi toisen erän alkuun kolme nopeaa maalia, alkoi pelissä olla ratkaisun makua. Akilles puristi vielä yhdeksän maalin päähän, mutta ei sen lähemmäs päässyt ja ÅIFK saattoi lopussa vain varmistella selvää voittoaan.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi ÅIFK:n Christoffer Sjöblom

– Aloitimme huonosti, mutta pääsimme sitten vauhtiin ja saimme pelin kuntoon. Meillä oli hyviä hyökkäyksiä, juoksimme paljon ja onnistuimme pitämään tempoa yllä, Sjöblom kiteytti.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson näki ottelun pitkälti samaan malliin.

– Ottelun alku oli huono, mutta saimme pelin kuntoon ja useita vastahyökkäyksiä. Olen tyytyväinen siihen miten käänsimme pelin. Meillä riitti paikkoja, emmekä lopettaneet juoksemista. Pelaajat saivat palloja vauhtiin ja menivät täysillä loppuun asti. Puolustus oli edelleen kuitenkin hiukan passiivinen, Andersson näki.

Akilles-luotsi Olev Eensalu oli harvasanainen.

– Puolustus oli huono ja sen myötä monet pelit päättyvät samankaltaisissa lukemissa, Eensalu murehti.

ÅIFK – Akilles 44-32 (25-16)

Yleisömäärä: 137

Maalintekijät:
ÅIFK: Frans Lindholm 3, Andreas Nyström 5, Christoffer Sjöblom 7, Brieuc Deloire 8 , Christoffer Nyström 9, Olli Tamminen 3 , Joonas Nieminen 3 , Albert Lindholm 5, Niklas Manderoos 1
Akilles: Olev Eensalu 13 , Patrick Lång 4, Alexander Lång 6, Lindfors Petri 1, Taavi Tibar 6, Ahlgren Joel 1, Henri Storsjö 1

Ulosajot:
ÅIFK: Niklas Manderoos
Akilles: Joel Ahlgren, Taavi Tibar, Olev Eensalu, Alexander Lång

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** Christoffer Sjöblom
** Brieuc Deloire
* Christoffer Nyström

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk