West saa Atlaksen vieraakseen

HC West jatkaa vuoden viimeisen kuukauden kamppailuja keskiviikkona kotiareenallaan Kauniaisten luolassa. Joulukalenterin 11. luukusta kurkkii vastustajana Atlas, jonka saldona on yhdeksästä ottelusta kolme voittoa ja kuusi tappiota.

Kotijoukkue West jakaa keskiviikkoon lähdettäessä kärkipaikkaa Dickenin ja ottelun vähemmän pelanneen Cocksin kanssa. Vahvasti vaikean alkusyksyn jälkeen pelanneen Atlaksen kolmen ottelun voittoputki sarjataulukossa alempiaan vastaan puolestaan päättyi viikko sitten kotitappioon BK-46:tta vastaan, ja samalla joukkueiden välille kasvoi jo kuuden pisteen railo.

Atlas on yksi niistä kolmesta nykyisestä liigajoukkueesta, joka ei koskaan ole päässyt nauttimaan vieraspisteistä Westiä vastaan. Luolassa pelatut kahdeksan keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet keskimäärin kymmenen maalin kotivoittoon, kruunuinaan tietysti kaksi SM-finaalia toissakaudella.

Vantaalaisten suurin nimi on tällä kaudella ollut kehuista toiseen edennyt maalivahti Tuomas Laitinen. Westiäkin uransa aikana kaksi kautta edustaneen Toni Aallon käsi on käynyt kovaan tahtiin ja yli 1600 maalia SM-sarjassa tehnyt heittäjä pitääkin pitää loitolla maalipaikoista.

Tilastoissa kiinnittääkin huomiota Atlaksen suhteellisen vähäinen päästettyjen maalien määrä, joten kotijoukkue West saa tarkentaa heittojyvänsä kohdilleen voittoon yltääkseen. Ennakkoon ajatellen mitään hurjia maalikarkeloita tuskin nähdään.

Viime viikolla West taltutti kotihallissaan HIFK:n yhdessä kuluvan kauden kovatasoisimmissa väännöissä ja otti samalla pienen hajuraon sarjataulukossa seuraaviin HIFK:hon ja BK-46:een. Westin verkkosivujen mukaan Urheilutalossa pelatussa ottelussa takamiehet olivat pääroolissa, kuten kapealla kentällä helposti käykin. Kun laiturit saivat vain jämäpaloja maalipaikoista, toimi sentterien ja takamiesten yhteistyö erinomaisesti. Joona Raerinne, Richard Sundberg ja Sten Toomla pääsivät viskomaan takaa osumia ja sentteri Sam Kihlstedt oli vuorenvarma viivalta.

Ottelu Kauniaisissa alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk