Otteluennakko

SIF haastamaan Westia

HC West ja SIF aloittavat SM-liigan runkosarjan toisen kierroksen osaltaan lauantaina Kauniaisten Luolassa. Kotijoukkue West on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen sarjassa kolmannella sijalla ja SIF miehittää puolestaan seitsemättä sijaa. Pisteissä eroa joukkueilla on kuusi pistettä.

Ensimmäisen liigakolmanneksen aikana West kärsi tappiot vain Cocksille ja Dickenille. SIF:n West pyöritti toisella ottelukierroksella Siuntiossa täysin sekaisin, maalein 34-19. SIF voitti otteluistaan kolme, niiden joukossa urotekona Cocksin kaataminen heti seuraavassa kotiottelussaan West-tappion jälkeen. Muut voitot SIF hankki Akilleksesta vieraissa sekä ÅIFK:sta kotona.

Siuntiolaisilla on siis kalavelkoja maksettavanaan syksyltä ja vierasjoukkue on varmasti ärsytetty myös kahden peräkkäisen Atlakselle kärsityn niukan tappion myötä. Ensin vantaalaiset yllättivät SIF:n Suomen Cupin välierässä ja toistivat temppunsa viikko sitten Siuntiossa, jossa loppulukemat kirjattiin 30-32.

Westin verkkosivuilla lasketaan että vuodesta 2003 alkaneen yhteisen pääsarjahistorian alkuvuosina SIF oli vielä hallitseva osapuoli, mutta keväällä 2008 West otti niskalenkin joka on pitänyt tähän päivään asti.

Maaliskuun 29. päivä vuonna 2008 West vielä hävisi SM-jatkosarjaottelun kotonaan 23-31, mutta käänsi muutamassa päivässä voimasuhteet päälaelleen. Seuraavan viikon aikana West pudotti ennakkosuosikkina välieräsarjaan lähteneen siuntiolaisryhmän tylysti voitoin 3-0 ja saavutti historiansa ensimmäisen loppuottelupaikan. Sen jälkeen ei SIF ole Westiä voittanut 26 ottelussa kuin kolmesti. Luolasta Kylän pojat veivät pisteet viimeksi marraskuussa 2009.

Vierailija SIF:n avauskokoonpano on hyvää tasoa, johon penkiltä joutuu kuitenkin usein etsimällä etsimään mitat täyttävää täydennystä. Janne Korpimäki on Karjaan kasvatti, joka on viihtynyt naapuriseurassa silminnähden mainiosti. Seitsemän keskiarvolla maaleja tehnyt laituri on ollut joukkueensa tehokkain. Ahnaasti läpiajoja hakeva Anton Luuppala valittiin viime keväänä kauden 2012-13 vuoden tulokkaaksi ja hänen kanssaan saa Westkin olla jatkuvasti varuillaan.

Konkari Patrik Grönberg ja kookas Christoffer Modig vastaavat joukkueensa heittovoimasta, oikean laidan Antti Tahvanaista nopeampaa pelaajaa saa liigakentiltä hakea. Sentterivoimasta vastaa joukkueen monivuotinen vironvahvistus Jaan Kauge. Maalivahtipeli Siuntiossa on ollut vaihtelevaa. Nuori (1991-93 syntynyt) maalivahtitrio saa isällistä opastusta liigan nestorilta Rasmus Holmilta.

West osoitti vaarallisuutensa kotiluolassa viimeksi Cocksia vastaan, kun tappio tuli epämääräisten vaiheiden ja pitkän kaavan mukaan ja kahteen kertaan pelatun ottelun lopun jälkeen. Se, sekä viime sunnuntaina vieraskentällä pelattu Akilles-ottelu osoitti että joukkueen hyökkäyspeli on uomissaan, mutta puolustuksen kanssa riittää valmentaja Mikael Källmanilla vielä tekemistä.

Ottelu Kauniaisissa alkaa lauantaina kello 16.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk