Sarjataulukon kärki ja tyvi vastakkain Riihimäellä

Sm-liigan kärkijoukkue Cocks saa vuoden viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Porvoosta, kun sarjajumbo Akilles saapuu testaamaan riihimäkeläisten vireen keskiviikkona. Ennakkoasetelmat otteluun ovat sarjataulukon perusteella selvät – Cocks on selkeä suosikki.

Joukkueita erottaa taulukossa 18 pistettä ja siinä missä Cocksin maaliero on 71 maalia positiivisen puolella porvoolaiset seilaavat miinuksella peräti 94 maalin verran.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa Porvoossa Cocks oli täysin ylivoimainen ja haki pisteet mukaansa lukemin 23-46. Akilles on sittemmin osoittanut pystyvänsä parempaankin ja oli muutama viikko sitten yllättää kotonaan sarjakolmosen HC Westin. Toistaiseksi joukkue on kuitenkin joutunut poistumaan kentältä aina tyhjin käsin.

Kuten Cocksin verkkosivuilla muistutetaan, Akilles menetti kauden alla kaksi tärkeää pelaajaa, kun maalitykki Mihail Kobzev jätti Suomen kentät taakseen ja laituri Niclas Ahlgren vaihtoi HIFK:n riveihin. Uusina miehinä porvoolaismiehistöön liittyivät ÅIFK:sta saapuneet virolaiset Olev Eensalu ja Taavi Tibar. Pelaajamuutokset eivät kuitenkaan ole muutosta parempaan suuntaan tuoneet, vaan Akilles on edelliskausien tapaan juuttunut sarjan hännille. Joukkueen pistetili näyttää edelleen pyöreätä nollaa, joten kovin suuriin riemun kiljahduksiin ei itäisellä Uudellamaalla ole toistaiseksi ollut aihetta.

Cocks on takonut maaleja toistaiseksi keskimäärin 34 osuman ottelukohtaisella tahdilla ja kärkitykit Teemi Tamminen, Kristo Voika ja Gheorghe Safronii ovat kaikki jo rikkoneet 50 tehdyn maalin rajan. Kun lisäksi kesken syksyn joukkue sai riveihinsä Norjasta paluun tehneen Nico Rönnbergin, on tulivoimaa ainakin riittävästi. Akilleksella on toisaalta heittää vastineeksi peräti 83 maalia viimeistellyt Sergiy Shevchenko, mutta kovin merkittävästi apuja ei muulta joukkueelta ole tullut ja omiin on puolestaan uponnut maaleja 38 osuman keskiarvolla, on Akilleksella todellisen ryhtiliikkeen paikka, mikäli joukkue aikoo pistetilinsä Cocksin vieraana avata.

Ottelu Riihimäellä alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk