Käsipallomiesten MM-karsinnat jatkuvat 2. tammikuuta

Miesten käsipallomaajoukkue aloittaa MM-karsintaurakkansa heti tammikuun alussa, Euroopan ensimmäinen karsintavaihe jatkuu 2. tammikuuta klo 19.00 Vantaan Energia Areenalla. Vastustajaksi saapuu Liettua.

Karsintasarja jatkuu hyvin tiiviinä, sillä Suomi matkustaa ottelun jälkeen heti Liettuaan, jossa pelataan vastaottelu jo lauantaina 4.1. Keskiviikkona 8.1. Suomi pelaa Ankarassa Turkkia vastaan, ja MM-karsintalohkon viimeinen ottelu pelataan lauantaina 11.1. Karjaan Sisu Areenalla klo 17.00.

– Edessä on kova mutta mielenkiintoinen jakso. Kaikki on omissa käsissä, ja jatkoa ajatellen avainasemassa on ensimmäinen peli Liettuaa vastaan kotona. Se on voitettava, jos halutaan olla mukana taistelemassa lohkovoitosta. Joukkueella on neljä kovaa peliä lyhyen ajan sisällä, joka tarkoittaa sitä että äijien on oltava fyysisesti huippukunnossa, sanoo päävalmentaja Mikael Källman.

Suomi aloittaa viimeistelyharjoitukset joulun jälkeisenä sunnuntaina 29.12. Maanantaina 30.12 joukkue matkustaa Viroon ja pelaa harjoitusottelun isäntiä vastaan Viimsissä. Harjoitukset jatkuvat tämänkin jälkeen päivittäin, joten uusi vuosi otetaan vastaan käsipallon merkeissä.

MM-karsintalohkon tilanne tällä hetkellä on se, että Liettua johtaa puhtaalla pelillä. Toisena on Georgia kahdella pisteellä, ja kolmantena Suomi samalla pistemäärällä. Turkki on kahden ottelun jälkeen pisteittä.

Suomen pelatuista otteluista Källman toteaa seuraavaa.

– Olin tosi tyytyväinen kotiotteluun Turkkia vastaan. Pelillisesti otimme suuren askeleen eteenpäin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Hyvä ja ehjä 60-minuuttinen. Tästä johtuen olin erittäin hämmästynyt joukkueen otteista Georgiaa vastaan. En ymmärtänyt lainkaan että kahden ottelun välillä voi olla tällainen ero. Vastauksen sain siihen jo seuraavana maanantaina kun pelaajat rupesivat sairastelemaan. Joukkue oli saanut ruokamyrkytyksen ja osa joukkueesta oli erittäin huonossa kunnossa. Muutamat potivat oireita jopa pari viikkoa. EHEC- ja Kampylo-bakteerit olivat sairastumisen syynä. Koska itämisaika on kolme vuorokautta, niin on sanomattakin selvää, että pelaajat olivat altistuneita jo sunnuntain ottelussa.

Edessä olevista otteluista Källman on hivenen huolissaan sillä päänvaivaa aiheuttavat parin pelaajan loukkaantuminen ja muutaman ns. ”puoliloukkaantuminen”. Takamiesosasto on päävalmentajan suurin huolenaihe.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk