Otteluennakko

Länsi-Uudenmaan derby sunnuntaina

Miesten SM-liigan avausviikonlopun päätteeksi Sisu Areenalla Karjaalla pelataan todellinen käsipalloklassikko, kun naapurukset BK-46 ja SIF iskevät yhteen. Viime kaudella BK hallitsi joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia vieden otteluvoitot 2-1. Sarjassa BK sijoittui neljänneksi, SIF oli seitsemäs.

BK:n joukkue on tälle kaudelle kokenut joitakin muutoksia viime kauteen verrattuna. Christer Lundqvist on tehnyt paluun penkin taakse Jan Källmanin jättäydyttyä sivuun. Pelaajapuolella maalivahti Petter Forsström siirtyi Sisu-areenalta Urheilutalolle, Kaj Hagman valmentajaksi Siuntioon ja Robin Sjöman Riihimäelle Cocksiin taistelemaan viivalla peliajasta Rogenbaumin veljesten kanssa.

Kuten tunnettua Karjaalla on mitä ammentaa omista riveistä miesjoukkueen käyttöön. Tällä kaudella suurempaa vastuuta on varmasti luvassa playmaker Oscar Uddille, pallotaituri Sebastian Säkkiselle, väkivahvalle Alex Lignellille sekä rinkiin nostetulle Tatu Riihimäelle. Nuoret Theo Westerlund ja vammoista toivuttuaan myös ”ihmemies” Oliver Helander tuovat heittovoimaa takalinjoille. Paluun raitapaitojen riveihin tehnee syksyn aikana myös nopea ja vahva Victor ”Viggo” Westerlund. Kokenutta kaartia edustavat kovaheittoinen ja -otteinen Olli-Pekka Korpimäki, virolaisvahvistukset Janis Selge ja Mario Karuse sekä taitavat laiturit Jasper Hellberg, Robin Karlsson ja Johan Skogberg.

SIF:n viime kauden joukkue menetti valmentajansa Marcus Sjöstedtin naisjoukkueen käskijäksi, Albert Lindholmin ÅIFK:hon ja Henri Mannosen rakennuspuuhiin. Tulopuolella on valmentaja Hagmanin lisäksi Kirkkonummelta siirtynyt Joni Jukola, BK:sta tullut Alexander Holmberg, GrIFK:sta siirtynyt Vidar Cabell sekä Ruotsista Eskilstunasta maanpuolustustehtäviin Suomeen palannut Rickard Rehnberg. Omia uusia junioreita on rinkiin nostettu kaksi; Albert Rehnberg ja Oscar Björkqvist. Muuten joukkue on pysynyt hyvin koossa, joukkueen kokeneinta kaartia edustavat Jaan Kauge ja Patrik Grönberg, sekä polveaan vielä jonkin aikaa paranteleva Ravo Voosalu.

Maalivahti Rony Levéniä lukuun ottamatta muut ovatkin vuosina 92-97 syntyneitä nuorukaisia, jotka tällä kaudella ovat taas vuoden kokeneempia. Toivottavasti se näkyy onnistumisina ja vastuunottona. Syksy tulee tosin olemaan haastavaa aikaa sekä joukkueelle että niille viidelle liigajoukkueen pelaajalle jotka suorittavat asepalvelustaan.

Sunnuntain ottelusta tulee varmasti vauhdikas ja jännittävä. Vaikka SIF onnistui vääntämään niukan voiton BK:sta noin kuukausi sitten Lärkkulla cupissa, pitää muistaa että BK:lta tuolloin puuttui rivistä tärkeitä pelimiehiä. Viime viikon cup-tappio Atlakselle on varmasti sisuunnuttanut kotijoukkueen niin, että toista tappiota ei kotikentällä kovin helpolla aiota kärsiä.

Ottelu Karjaalla alkaa sunnuntaina kello 18.15.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk