Otteluennakko

Kausi käyntiin lauantaina kolmella ottelulla

Käsipallon miesten SM-liigakausi saadaan käyntiin vauhdilla, kun ohjelmassa on avauspäivänä lauantaina 21.9. kolme ottelua, jotka vihelletään käyntiin tunnin välein. Lauantain ottelut pelataan Myyrmäessä, Kauniaisissa ja Porvoossa.

Atlas ja HIFK avaavat kauden

Atlas avaa oman kautensa SM-liigan osalta lauantaina, kun Myyrmäkeen saapuu vieraaksi viime vuosien kova kilpakumppani Helsingin HIFK. Kello 15.00 alkava ottelu on samalla ensimmäinen käyntiin vihellettävä kauden 2013-14 ottelu.

Entistä enemmän tunnetta taistoon tuo Nikko Kinoksen siirtyminen isoilla panoksilla kilpailijan riveihin. Viime vuonna ”Kundit” olivat runkosarjassa sijan ylempänä kuin HIFK, vaikka hävisikin kaikki keskinäiset taistot.

HIFK:n muutosten aikakausi sai jatkoa pelaajiston osalta, mutta valmennuskaksikko Kenneth Bäcklund ja Stanislav Kopyl saivat jatkaa pesteissään. HIFK:n toinen määrätietoisesti harjoiteltu kesä tuo joukkueessa toiveita jälleen paremmasta kaudesta. Maalille pestattiin vuoden tauon jälkeen Petter Forsström, jonka rooli alkukaudesta on varmasti toimia enemmän nuorien kirittäjänä.

Cup- pelissä kentällä olivatkin Freddy Wickström, Ville Ilmonen sekä Aivar Paist. Vasemman laidan ykköspaikan on viemässä uusi hankinta Niclas Ahlgren, joka oli joukkueelta hyvä hankinta. Ahlgren nousi viime kaudella aivan liigan kärkilaitureihin. Mies on hyvin vikkelästi irtoava. Pakkien paikoilla jatkavat viime kauden tutut ulkomaalaiset Andrey Orel ja Serghei Glinca, joilta voidaan odottaa tehoja etenkin hyökkäyksessä.

Thomas Åkermarkin, kapteenin, tehtäväksi jää hankintojen jälkeen soitella kakkosviulua, hän kyllä omaa tarkat sijoitukset. Oikealla laidalla viilettää kokenut Tom Lindström sekä juuri Espanjan leiriltään palannut vikkelä velho Mika Sivén. Joukkueella lisäksi rosterissa nuoret Jasper Heino sekä Alexander von Numers. Puolustusosaamisen herrana häärii Christoffer Eneberg.

Kundit eivät saaneet enää isommin jobinpostia viime viikon pelistä. Anthony Hellakoski on pitkään sivussa ja Tuomas Witikan pääsy armeijan harmaista on vielä epäselvää.

HC West ja ÅIFK kohtaavat uudistuneina

Käsipallon neljäs SM-liigakausi alkaa pronssisia mitaleita kirkastamaan lähtevän HC Westin kohdalla kotiluolassa kun vieraaksi saapuu viime kaudella flopannut ÅIFK. Kausi heitetään käyntiin lauantaina 21.9. kello 16.00.

Vieraaksi saapuvalta turkulaisjoukkueelta on odotettavissa tyystin erilainen vuosi verrattuna viime kauteen, joka alkoi repeillä jo alkumetreillä sisäisiin erimielisyyksiin, joista West lopulta hyötyi. Turkulaisten riveissä vuosi sitten debytoinut virolaisvasuri Sten Toomla jätti joukkueen jo marraskuussa 2012, siirtyi kevääksi Viron liigaan, josta pitkään valmisteltu siirto Kauniaisiin lopulta kesällä toteutui.

Ranskalaisvalmentajakaan ei enää Turussa vaikuta kun ÅIFK värväsi tilalle nimekkään luotsin lahden takaa. Ulf Andersson on kokenut ja meritoitunut valmentaja, jonka vaikutteita uudistunut joukkue nyt lähtee toteuttamaan.

Viime kauteen verrattuna ÅIFK on muuttunut myös kokoonpanonsa puolesta. Toomlan lisäksi mm. Olev Eensalu ja Taavi Tibar (Akilles) sekä nuori laituri Topias Laine (Alingsås) ovat poissa, tilalle tuli Ruotsista Sebastian Andersson, espanjalainen kookas pakki Alvaro Arenas Leturiaga, riihimäkeläistaustainen Viljami Saastamoinen sekä Westistä Turkuun opiskelemaan lähtenyt Christoffer Sjöblom.

Jos on ovet käyneet Turussa, myös Kauniaisissa on joukkueeseen tullut muutoksia. Olle Steniuksen ja Thomas Lindströmin myötä Westistä katosi roppakaupalla kokemusta, ja koskaan aikaisemmin ei West ole lähtenyt SM-sarjaan yhtä nuorella joukkueella kuin nyt. Maalivahtipuolen rutinoitunein on Atlaksesta Westiin siirtynyt 20-vuotias Theodotos Christou, joka kisaa torjuntavastuusta vuotta nuoremman Albert Georgsin kanssa.

Pilaako Dicken Akilleksen juhlat?

Dickenin miehet lähtevät kauteen lähes samalla miehistöllä joka keväällä nosti Lauttasaarelaiset pitkän odotuksen jälkeen takaisin mitalikantaan. Finaalipettymys on takanapäin ja joukkue odottaa jo innolla tulevaa kautta pitkän kesän jälkeen.

Dicken matkaa lauantaina avauskierroksen otteluun Porvooseen, jossa Akilles viettää 40-vuotis synttäreitään. Lauttasaarelaisilla ei kuitenkaan ole mielessä lahjoittaa pisteitä, vaan tuoda ne mukanaan Pirkkolaan. Akilles on varmasti kovin erilainen kuin viime vuonna, sillä joukkue on muuttunut jonkin verran, lähtijöitä on mutta samalla myös tulijoita.

– Taas kiinnostava kausi alkamassa. Useissa joukkueissa on tapahtunut suuria muutoksia, jotkut joukkueet ovat paperilla vahvistuneet ja toiset nuorentuneet. Harjoituksellisesti meidän kesä on ollut hieman rikkonainen useista loukkaantumisista johtuen ja kauden alku tulee varmasti olemaan hieman epätasainen.

– Kauden edetessä uskon kuitenkin että pelimme taso tulee nousemaan reippaasti. Syksyn harjoitusottelut ovat näyttäneet että pelaajien asenteessa ei ole ongelmaa toteaa Dickenin valmentaja Thomas Lindström.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk