HIFK ja Dicken Stadin derbyssa perjantaina

SM-liigaviikonloppu avataan jo perjantaina, kun HIFK ja Dicken iskevät yhteen paikalliskamppailussa Helsingin Urheilutalolla. Kolmantena oleva Dicken on tähän mennessä kerännyt 12 voittoa ja 24 pistettä, kun HIFK:n taskusta löytyy sarjan nelospaikka 10 voiton ja 20 pisteen turvin.

Dicken sekä HIFK kärsivät viikonloppuna todella kirvelevät maalin tappiot otteluissaan. Dicken hävisi yllättäen SIF:lle kotonaan Pirkkolassa todellisen trillerin jälkeen 27-28. Samaan aikaan HIFK vieraili Kauniaisten luolassa missä kuokkaan tuli HC Westiltä lukemin 29-28. Tappioiden myötä sarjasijoitukset eivät muuttuneet miksikään mutta ero Dickenin ja Westin välillä venähti neljään pisteeseen, HIFK on neljäntenä niin ikään neljän pisteen päässä lauttasaarelaisista.

Joukkueet kohtaavat tällä kaudella kolmannen kerran stadin derbyssä, tähän mennessä kumpikin on voittanut oman kotipelinsä, HIFK syksyllä Kalliossa lukemin 33-31 ja Dicken Pirkkolassa murskalukemin 35-20 HIFK:n ollessa keskellä pahinta loukkaantumiskierrettään.

Viiden viimeisimmän ottelun kuntopuntarissa Dicken on saalistanut kaksi voittoa (BK-46, Akilles) ja kolme tappiota (HC West, Cocks, SIF). HIFK:n saldona tämän vuoden otteluista on neljä voittoa (Akilles, ÅIFK, SIF ja Atlas) sekä viime viikonloppuna tuskainen yhden maalin tappio Westin vieraana.

Varmaa on, että kumpikin joukkue janoaa lisäpisteitä runkosarjan lähestyessä loppuaan. Ottelusta on siis odotettavissa tiukkaa vääntöä ja mikäli Dicken mielii voittaa ottelun on Andre Orel sekä Sergei Glincan kaltaiset maalipyssyt pidettävä kurissa, ja myös parissa edellisessä pelissä hieman rakoillut keskipuolustus pidettävä tiiviinä. Dickenin parhaat syömähampaat edellisissä otteluissa kun ovat olleet laiturit J Broman, P Ahlgren sekä A Rémy. Dickenin on siis löydettävä myös muita ratkaisijoita Kallion kapealle kentälle.

Joukkueiden hyökkäys on lähes samoissa tehoissa, kun 17 pelin jälkeen tehdyissä maaleissa eroa on vain kuusi maalia HIFK:n hyväksi. Tähtipaitojen 519 tehtyä tarkoittaa 30,5 maalin keskiarvoa per ottelu, ja Dicken tulee vain muutaman kymmenyksen jäljessä 513 osumalla. Puolustuksessa ero on dramaattisempi, sillä HIFK-peleissä omakin verkko on heilunut 518 kertaa (30,5 per ottelu) mutta Dicken on kärsinyt vain 396 takaiskua eli ainoastaan 23,3 maalia per matsi. Drumsö IK:n verkkoon on saatu 30 palloa vain kolmessa ottelussa (HIFK 33, Cocks 30, HC West 30)

Joukkueiden kultapöksyinä nähdään HIFK:ssa Andre Orel 109 maalilla, koko liigan kolmas, sekä Dickenin Joacim Broman 86 osumalla, jolla pääsee liigan maalipörssissä sijalle 9. HIFK:n kakkosena on juuri 600 liigamaalia rikkonut Sergei Glinca, jolla tämän kauden saldona 92 maalia. Dickenin toiseksi paras viimeistelijä Timmy Thor on osunut 79 kertaa, joista 11 HIFK-maaliin. Keskinäisten otteluiden maalikuningas on Dickenin Joacim Broman, joka kahdessa pelissä on osunut yhteensä 18 kertaa.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla perjantaina alkaa kello 19.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk