Dicken ja Cocks kärkikamppailussa

SM-liigan viikonloppu alkaa todellisella herkkupalalla, kun sarjataulukon kakkonen Dicken saa vieraakseen kärkijoukkue Cocksin jo kello 14.15 lauantaina Pirkkolassa alkavassa ottelussa. Viikko sitten HC Westin jyrännyt Cocks hakee nyt kiinnitystä jo runkosarjan ykkössijaan.

SM-liigan kärkikolmikon Cocksin, Dickenin ja HC Westin voimasuhteita on mitattu heti kevätkauden alkajaisiksi todenteolla. Ensin yhteen iskivät West ja Dicken. Kauniaisten luolassa pelatusta ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä, mutta vaisusti esiintynyt Dicken jäikin lopulta yllättävän selkeästi kotijoukkueen jalkoihin. Pisteet jäivät Kauniaisiin lukemin 30-21.

Viikkoa myöhemmin Riihimäellä iskivät yhteen Cocks ja West. Joukkueiden edellisen kierroksen esitysten perusteella ottelusta sopi jälleen odottaa tasaista taistoa, mutta jo toistamiseen veikkaukset karahtivat useimmilla karille. Cocks oli kotihallissaan täysin omaa luokkaansa, eikä West pystynyt millään pelin osa-alueella haastamaan riihimäkeläisiä. Loppulukemiksi muodostui tylyt 32-14.

Näiden otteluiden perusteella Cocks nousee lauantain kamppailun ennakkosuosikiksi. Toisaalta Dickenin mahdollisuus on pelipaikka – Dicken ei ole hävinnyt otteluakaan Pirkkolassa sitten viime kauden toisen loppuottelun. Viimeksi kun Cocks vieraili Pirkkolassa Suomen Cupin välierässä, hävisi se nimenomaan Dickenille. Toisaalta Dicken koki kauden rumimman selkäsaunansa Cocksia vastaan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Riihimäellä. Teemu Tamminen on löytänyt viime kauden kaltaiset tehot ja kun pitkäaikaispotilaat Kristo Järve sekä Kristian Jansson ovat jälleen pelikunnossa, on Cocksilla laittaa jäätävän kova nippu pelaajia kokoonpanoonsa. Yksi heikkous joukkueella kuitenkin perinteisesti on, joukkuepeli, jos se ei toimi on Dickenillä mahdollisuus kurittaa Europelejäkin tahkoavaa vierastaan.

Cocks sen sijaan on pelannut reilussa kahdessa viikossa kuusi ottelua ja viimeisten kahden ottelun perusteella joukkueen kunto on mitä parhain. Toisaalta tahti riihimäkeläisillä on kova. Lauantain ottelun jälkeen Cocks jatkaa matkaansa Viroon, jossa sunnuntai-iltapäivänä HC Kehra isännöi Baltian Liigan ottelua.

Lauantain kärkikamppailun piti olla nähtävissä suorana lähetyksenä myös osoitteessa www.sportsground.fi, mutta tietoliikenneyhteysongelmien vuoksi ottelu on katsottavissa vasta ottelupäivän iltana jälkilähetyksenä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk