Otteluennakko

Atlas metsästää avauspisteitään Cocksia vastaan

Atlas koettaa avata kauden pistetiliään kotiottelussaan Riihimäen Cocksia vastaan keskiviikkona. Hallitseva mestari Cocks sen sijaan yrittää jatkaa voittolinjalla Siuntiossa koetun notkahduksen jälkeen. Ottelu Myyrmäessä alkaa kello 19.00.

Cocks pelaa tälläkin kaudella Baltian Liigaa. Joukkue palasi mestariksi viime kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen, kun valmentajavelho Kaj Kekki palautti kunnian Riihimäelle. Joukkue pestasi täksi kaudeksi Kekin apupojaksi Kundien entisen koutsin Jaakko Horellin. Cocks aloitti kauden hieman nihkeällä voitolla ÅIFK:sta, sitten kukistui murskanumeroin Akilles. SIF yllätti Cocksin Siuntiossa lukemin 30-26 Janne Korpimäen mahtipelillä. Cocks kuitenkin palautteli kunniaansa HIFK:n kustannuksella, kun se voitti kotonaan 34-26 Kristo Voikan yhdeksän maalin siivittämänä.

Atlaksen kausi on alkanut takkuisasti ja joukkueen pistepussi näyttää neljän ottelun jälkeen edelleen pyöreää nollaa. Kokenut virolainen Marius Lepp on tuonut uutta ryhtiä joukkueen puolustuspeliin ja joukkueen verkkoihin onkin tähän mennessä uponnut keskiviikkona kentällä esiintyvistä joukkueista vähemmän maaleja. Hyökkäyspeli on sen sijaan muodostunut Atlakselle suureksi ongelmakohdaksi, sillä vastustajan maaliin pallo on löytänyt keskimäärin vain hieman yli 20 kertaa ottelua kohden. Cocksin vastaava lukema on yli 34 maalia ottelua kohden. Atlas on kuitenkin tähän mennessä pelannut ainoastaan sarjan kärkipään joukkueita vastaan ja Cocksilta on vielä sarjan tämän hetkinen kärkikaksikko kohtaamatta, joten liikaa ei kannata kyseisiä lukemia tuijottaa.

Kundien puolustuspeli toimii melko kivasti, mutta maalien tekeminen on ollut joukkueelle melko tuskallista. Joukkue onkin kaivannut kovasti loukkaantuneita takaisin miehistöönsä, sillä saralla ei kuitenkaan nyt ole helpotusta luvassa, vaan päinvastoin. Silti miehistö joka on jalkeilla varmasti haluaa avata joukkueen pistetilin. Haaste on iso, mutta mahdollinen, kuten SIF:kin näytti. Hyökkäyspelissäkin on välillä näkynyt kirkkautta kivasti, mutta sitten ajatus on taas kadonnut.

Cocksin paras pyssy on ollut tutusti Teemu Tamminen. Uusi mies Kristo Voika ei ole maalikeskiarvoltaan paljoakaan jäljessä. Iso takamies Gheorghe Safronii on paukattunut maaleja neljän keskiarvolla. Viivalle joukkue hankki Karjaalta Robin Sjömanin, joka viime liigapelissä nappasi kaksi tähteä taisteltuaan vahvasti ja sivussa tehden kuusi maalia. Uudet hankinnat mahdollistavat enemmän lepoaikaa legendaariselle Kristo Järvelle.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk