Atlas ja West avaavat kovan käsispäivän Vantaalla lauantaina

Atlas ja HC West kohtaavat SM-liigataistossa lauantaina alkaen kello 13.00 ottelussa, joka toimii samalla ”esiotteluna” Riihimäen Cocksin ja bulgarialaisen HC Spartakin väliselle EHF Challenge Cupin toisen kierroksen toiselle osaottelulle.

Atlas voitti viime ottelussaan tiukassa taistossa BK:n vieraskentällä yhden maalin erolla ja samalla katkesi kuukauden mittainen voitoton putki. West puolestaan nousi lauantaina vahvan toisen jakson turvin 29-28 kotivoittoon HIFK:ta vastaan. Yhdeksän viimeistä ottelua on tuonut 16 liigapistettä ja sen myötä joukkue on noussut liigakakkoseksi ja paikan pitäminen runkosarjan loppuun asti on omissa käsissä.

Atlas ja West ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmat päättyneet Westin voittoon. Myyrmäessä Richard Sundberg niittasi kymppisäkillä Kundit kumoon (23-29, 12-16), Kauniaisissa West rynni isoon johtoon avausjaksolla, mutta toisen jakson puolestaan vei Kundit (28-21, 15-6).

Kotijoukkue on seuran verkkosivujen mukaan hieman päässyt paranemaan viime viikon flunssa- ja vatsatautiaallosta. Jännityksen aiheuttamista jälkioireista kärsi mm. Anthony Hellakoski sekä ylävartalovamman omaava Vilkku Kuntsi. Varmuudella sivussa ovat alavartalovammainen Ken Sirenius sekä kautensa jo päättänyt Klaus Sarin.

Kundien osalta viime pelin puolustustaistelu oli jälleen parempaa ja maalilla pelannut Tuomas Laitinen kohosi taas otsikoihin. Pikkuveli Heikki ”KP” Laitinen raatoi molemmissa päissä kenttää ja viimeisteli tehokkaasti. Kundien pörssikärkenä 73 maalilla häärii kokenut kettu Toni Aalto.

Westin osalta SM-liigan maalipörssin kärkeä miehittävät Richard Sundberg ja Sergiy Shevchenko on paha pideltävä mille tahansa puolustukselle, myös liigassa kolmanneksi vähiten päästänyt Atlas saa olla miesten kanssa tarkkana. Joona Raerinne on aina viihtynyt hyvin Atlas-otteluissa, ja Jani Tuomisen vire lupailee hyvää kevättä.

Atlaksen ja Westin välinen ottelu lähetetään suorana nettiTV-lähetyksenä osoitteessa www.sportsground.fi kello 13:00 alkaen.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk