Otteluennakko

Akilles – Atlas – kumpi avaa pistetilinsä?

Atlas jatkaa kauden ensimmäisten pisteiden metsästystä keskiviikkona Porvoossa, kun vastassa on toinen nollakerholainen Akilles. Molemmat joukkueet ovat kohdanneet tähän mennessä viisi tappiota, Atlaksen maalieron ollessa 105-128 ja Akilleksen 137-209.

Atlaksen puolustuspeli ollut luokkaa vastustajaa parempaa, mutta vastaavasti Akilles on ollut tehokkaampi hyökkäyspäässä. Aiempina vuosina ottelut Porvoossa ovat olleet Kundeille enemmän haasteellisia kuin olisi ennen otteluita toivonut. Eli varmasti jälleen haasteita on luvassa, varmaa on se, että jompikumpi joukkueista poistuu nollakerhosta. Mahdollisesti molemmat.

Viime kauden jälkeen Akilles menetti länsinaapuriimme tehopelaaja Mihail Kobzevin. Tilalle hankittiin kovan kauden viime vuonna Turussa pelannut pelinrakentaja Olev Eensalu, joka otti mukaansa viivamies Taavi Tibarin. Tibar kuitenkin on enemmän tai vähemmän ollut vielä puolitehoinen loukkaantumisensa jälkeen. Eensalu avannut kohtuullisesti 28 maalilla. Joukkueen selvästi tärkein mies on vasenkätinen tykki Sergiy Shevchenko (45 maalia), jonka asenne pelaamiseen läpi ottelun oli ainakin viime kaudella huippuluokkaa.

Akillleksen edellisessä pelissä, kun HIFK otti Shevchenkon erikoisvartiointiin, ajautui joukkue isoihin vaikeuksiin hyökkäyspäässä, joka osaltaan vaikutti tylyihin tappiolukemiin (50-25, 26-9). Ruotsissa opiskeluiden johdosta pelannut ja nyt Porvooseen palannut Alexander Lång on tuonut johtajuutta ja kovuutta joukkueen puolustuspeliin. Viime kaudella hyvän tulon pääsarjatasolle tehnyt Henri Storsjö on jatkanut samaan malliin ja tehnyt laidaltaan 12 maalia. Joukkueessa jatkaa edelleen kokenut kehäkettu Ric Liljendal.

Kundien osalta edellisessä Cocks-pelissä oli peli-ilme positiivinen ja toivottavasti sama jatkuu. Atlaksen verkkosivujen mukaan loukkaantumisten kanssa joukkue on jo oppinut elämään tässä viime kausina, joten toivottavasti peli on samaa tasoa kuin Cocksia vastaan, niin avauspisteitä on hyvä lähteä tavoittelemaan. Paljon riippuu jälleen joukkueen puolustus- ja maalivahtipelistä, sillä Akilles tunnetaan kotisalissaan runsaasti maaleja iskevänä joukkueena. Kundien osalta pörssikärkenä hiihtää kokenut broileria herkkunaan pitävä Toni Aalto 22 maalillaan, perässään haamun lailla liitelevä 21 maalin Jani Kivinen sekä 14 maalin viiva Marius Lepp.

Akilles-Atlas Porvoossa keskiviikkona 6.11 kell 19:00 alkaen.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk