Helsinki

HIFK otti vihdoin voiton

Hengetön Atlas kaatui Helsingin Urheilutalolla maalein 34 – 23 (19-13). – Lopultakin yhtenäistä peliä joukkueena, Kenneth Bäcklund iloitsi.

Kauden kuudes ottelu toi HIFK:lle kaivatut ensimmäiset sarjapisteet. Kesän seurafuusio, pelaaja- sekä valmentajahankinnat eivät olleet tuottaneet toivottua tulosta ennen perjantaita ja Stadin ylpeys on ollut kentällä todella vaisu. Atlasta vastaan palapelin palaset loksahtivat paikoilleen ja asenne ratkaisi. Nyt myös Serghei Glinca ja Stefan Mattson antoivat palaa Porvoon mitalla.

– Lopultakin yhtenäistä peliä joukkueena, ja omat kuviot onnistuivat niin hyökkäyksessä kuin omassakin päässä. Kukaan ei kipsaantunut vaikeasta tilanteesta vaan jokainen halusi antaa parastaan tänään. Onneksi tuloskin on sen mukainen, päävalmentaja Kenneth Bäcklund iloitsi pelin päätyttyä.

Glinca onnistui yksilötasolla, seitsemän maalia ja valinta ottelun vakuuttavimmaksi.

– Pelissämme oli tarpeeksi tahtoa ja kaikki osallistuivat peliin oikealla vauhdilla. Maalipaikat syntyivät hyvän yhteispelin tuloksena, Glinca kiitteli kavereitaan.

Vierailijoilla oli alla neljän tappiottoman pelin putki, nyt tuli selkäsauna.

– Meiltä puuttui sydämen lisäksi tempo ja vauhti. IFK kuitenkin suoriutui tänään hyvin ja heidän asenteensa kentällä sai meidät näyttämään huonoilta, Jaakko Horelli ihmetteli.

Maalintekijät
HIFK: Andre Orel 7, Serghei Glinca 7, Stefan Mattsson 6, Oskar Köhler 5, Thomas Åkermarck 5, Antti koskela 1, Mika Sivén 1, Christoffer Eneberg 1, Martin Hagström 1.
Atlas: Toni Aalto 5, Erkka Näntö 5, Nikko Kinos 3, Jani Kivinen 3, Klaus Sarin 2, Heikki Laitinen 1, Fredrik Fagerström 1, Anthony Hellakoski 1, Jyri Lujanen 1, Viljami Kuntsi 1.

LähiTapiola Tähdet

*** Serghei Glinca, HIFK

** Freddy Wickström, HIFK

* Stefan Mattsson, HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk