Otteluennakko

Pirkkolassa lauantaina enemmän kuin kärkikamppailu

Alkukauden ylivoimaisesti odotetuin kamppailu käydään lauantaina Pirkkolassa, jossa kaksi tulikuumaa mitalisuosikkia Dicken ja HC West kohtaavat toisensa. 

Kahden edelliskevään mestari HC West perustettiin vuonna 2003, nimenomaan Dickenin ja GrIFK:n yhteiseksi edustusjoukkueeksi, kummankin perinteikkään kasvattajaseuran rämmittyä pääsarjatasolla useamman vuoden ajan.

Dickenin oma edustusjoukkue palasi viiden vuoden tauon jälkeen kaudelle 2008-2009 takaisin korkeimmalle sarjaportaalle ja erkani seurojen välisestä yhteistyöstä kesällä 2010. Ironista kyllä, mestaruudesta on tämän jälkeen pelattu kahdesti ja West on nostellut pokaalia kummallakin kerralla. Nimenomaan Dicken-kasvattien pyörittäessä peliä merkittävissä rooleissa. Lauttasaarelaiset on jätetty keväisin tylysti pudotuspelien ulkopuolelle.

Viime kesäkuussa mestaruusjuhlien sikarinsavu oli tuskin hälvennyt, kun kuusi Westin runkopelaajaa ilmoitti pakkaavansa pelitossunsa ja siirtyvänsä kasvattajaseuransa leipiin. Se herätti kiihkeää keskustelua handispiireissä ja seurojen kabineteissa sananvaihto oli paikoin kovaa. Miten kertomus jatkuu lauantaina?

Joillekin pelaajille Mikael Källmanin vaatimustaso oli liian kova ja siten seurasiirto oli luonnollinen valinta.

– Radikaali uusiutuminen oli edessä joka tapauksessa, ajankohtana tämä oli siihen ihan hyvä. Onneksi saimme hyviä pelimiehiä lähteneiden korvaajiksi. Me teemme nyt töitä tulevaisuutta silmällä pitäen ja joukkueella on hauskaa yhdessä. Minäkin löysin lisämotivaatiota, kun joukkue on täynnä nuoria pelaajia. En sano etteikö viime ja sitä edelliselläkin kaudella olisi ollut kivaa, mutta meno harjoituksissa on nyt eri tavalla raikkampaa, Källman kertoo.

Ensimmäinen kiihkeä keskinäinen kohtaaminen on ovella ja sekä joukkueet että pelaajat tuntevat toisensa.

– Toistaiseksi tällä kaudella näkemäni perusteella sanoisin, että he pelaavat täysin meidän pelikirjamme mukaisesti. Etu on hieman Dickenillä, lähinnä heidän laajemman materiaalinsa vuoksi. Dicken pystyy pelillisesti pakottamaan meitä tekemään liikkeitä, me emme siihen ehkä kykene. Jokaisen pelaajan heikkoudet ja vahvuudet ovat varmasti kummankin joukkueen tiedossa ja niiden läpikäymiseen ei tarvitse käyttää aikaa. En rehellisesti sanottuna ole sen enempää miettinyt asiaa vielä. Lauantaina saattaa kieltämättä tuntua hieman erikoiselta, kun tutut kaverit pelaavatkin meitä vastaan. Asia on käsitelty, ja ainakaan minun puoleltani ei ole mitään pahaa verta. Tapasin juuri osan kavereista maajoukkueen kokoontumisessa, Källman sanoo.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström, ei hänkään ole aistinut sen suurempaa latausta peliä edeltävällä viikolla.

– Minulle itselleni se on vain yksi peli pitkässä runkosarjassa. Pelaajat saattavat ehkä olla eri mieltä, mutta ei sitä ole tekemisessä tai puheissa huomannut. Olen jopa hieman ihmetellyt sitä, kuinka normaalia pukukopissa on. Ehkä pinnan alla kytee, vaikea sanoa.

Mikään läpihuutojuttu tuleva peli ei ole kotijoukkueelle, vaikka Dicken on nostettu spekulaatioissa jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi.

– Tiukka peli aivan varmasti tulossa, West on tehnyt todella vakuuttavaa jälkeä, kahta hieman heikompaa esitystä lukuun ottamatta. Kumpikin joukkue satsaa lauantaina takuulla tempoon koska puolustuspelaaminen on molemmilla mallillaan ja asemapelissä on ahdasta puskea läpi. Kyllä pelaajatkin viimeistään pelipäivän aamuna heräävät siihen, että on tosi kyseessä. Olen vakuuttunut että Pirkkolassa nähdään kauden parasta käsistä, eikä tunnetta varmasti puutu.

  la 27.10. Pirkkolan Palloiluhalli, kello 16:oo Dicken – HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk