Karjaa

Akilles taipui kotonaan BK-46:lle

Karjaalaisten tuhannes voitto miesten pääsarjassa tuli maalein 30-36 (15-18).

BK-46:sta tuli ensimmäinen suomalaisseura, jolla on miesten pääsarjassa nyt tasan tuhat voitettua ottelua täynnä, muut seurat eivät ole maratontaulukossa lähelläkään.

Porvoolaisten kivikova ulkomaalaiskolmikko oli hyökkäyspäässä totutun tehokas, mutta voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

– Meillä oli hieman vaikeuksia Akilleksen takamiesten kanssa omassa kenttäpäädyssä, mutta hyökkäyspeli soljui erinomaisesti. Akilles on kova kotijoukkue, joten pisteisiin pitää olla todella tyytyväinen, BK-46:n päävalmentaja Jan Källman sanoi pelin jälkeen.

Näyttävän läpimurron Liigakentille tällä kaudella tehnyt, vuonna -97 syntynyt Oliver Helander, vastasi vieraiden tehoista. Saldona peräti yksitoista maalia.

– Pelin kulku aaltoili, eikä meidän esityksemme ollut tänään paras mahdollinen. Loppujen lopuksi voitto irtosi ja se on ainoa asia jolla on merkitystä, Helander kommentoi.

Raivo Laastin miehistö sai maistaa nuorukaisen heittovoimaa.

– Oliver oli meidän tuhomme tänään. Tiedettiin kyllä, että nuori kaveri osaa heittää jos annetaan tilaa. Epäonnistuimme hänen pimentämisessään tänään ja tulos löytyy pöytäkirjasta, 11 maalia, Laast manasi.

BK-46 jatkaa taulukon neljäntenä ja Akilles kahdeksantena, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Karjaalaiset kohtaavat viimeisessä pelissään HC Westin ja silloin varmasti ratkaistaan runkosarjan kolmos- ja nelospaikat. Akilleksen kohtalonotteluksi saattaa niin ikään muodostua päätöskierros, kun vastaan asettuu samoista sijoituksista tappeleva SIF.

Maalintekijät

Akilles: Sergiy Shevchenko 9, Arminas Grigenas 7, Mihail Kobzev 6, Niclas Ahlgren 5, Mathias Åkermarck 2, Jonatan Tolkki 1.

BK-46: Oliver Helander 11, Fredrik Adamsson 7, Johan Skogberg 4, Olli-Pekka Korpimäki 4, Jasper Hellberg 3, Sam Sjöman 3, Robin Sjöman 1, Sebastian Säkkinen 1, Robin Karlsson 1, Mario Karuse 1.

LähiTapiola Tähdet

*** Oliver Helander, BK-46

** Petter Forsström, BK-46

* Sergiy Shevchenko, Akilles

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk