Akilles nousi voittoon ÅIFK:sta

SM-liigan tyvessä käytiin keskiviikkona niin sanotusti neljän pisteen ottelu Porvoossa, jossa nähtiin kotijoukkueen kannalta erinomainen draama. Pahimmillaan 7 maalin tappioasemassa olleet porvoolaiset nousivat Veikkauksen kierroksen ottelussa maalin voittoon kotiyleisönsä edessä.

Akilleksen jääpallojoukkueen faniryhmä Trömpperit kannustivat tosissaan kotijoukkuetta ja se kannatti. Porvoossa ollaan jo monet vuodet nähty todellisia maalijuhlia, niin kävi tänäänkin. Positiivisinta ÅIFK:n kannalta oli nähdä, että Andy Nyström sai hyökkäypelinsä toimimaan, siitä todisteena 7 maalia. Ottelun korkeimman maalimäärän 13 teki kuitenkin Akilleksen heittolinko Mihail Kobzev.

Ottelun toisella puoliajalla nähtiin kuumia tunteita kun turkulaisten päävalmentaja Thomas Hivert veri kiehahti ja hän otti harvinaisen ulosajon ottelun tuoksinassa. Hetki tämän jälkeen Akilles tasoitti ottelun ja siirtyi johtoon. Akilles onnistui ajassa 55.04 – 58.21 pitämään vastustajan maaleitta, ja tämä ratkaisi ottelun.

Akilleksen valmentaja Raivo Laast kiitteli tästä maalivahtia Robin Borgmania. ”Tänään nähtiin taas vaihteeksi taisteleva Akilles. Hyvän joukkueen merkki on se, että ei lannistuttu vaikka oltiin seitsemän maalia jäljessä. Tietysti puolustus lopussa oli se joka ratkaisi ottelun. Meillä oli hankalaa maalivahtiosastolla läpi ottelun mutta lopussa Robban Borgman otti pari erittäin tärkeätä koppia. Kun ottelu mene näin tiukalle, niin jokainen maali ja jokainen torjunta on elintärkeä.  Nyt on kuitenkin hyvä mennä ansaitulle joululomalle”

ÅIFK:n valmentaja Thomas Hivert oli luonnollisesti pettynyt mutta lausui diplomaattiset sanat lehdistölle. ”Tietysti olen pettynyt. Tulimme Porvooseen hakemaan voittoa ja se karkasi käsistämme viimeisen viiden minuutin aikana. Tuomareillakin on varmaan omat paineensa tälläisissä otteluissa. Haluan kuitenkin toivottaa kaikille käsipalloystäville hyvää joulua!”

Ottelun vakuuttavin pelaaja Niclas Ahlgren oli todella helpottunut ottelun tauottua ja kiitteli kotiyleisön kannustusta sekä huomasi vierasjoukkueen väsymyksen ottelun ratkaisuvaiheilla. ”Tasainen ottelu, joka päättyi meidän ja kotiyleisön kannalta hyvin. Akilleksen jääpallon faniporukka Trömpperit loi mukavasti lisätunnelmaa otteluun. Ja kyllähän se yleisökin heräsi kun seitsemän maalin tappioasemasta tultiin tasoihin ja ohi. Saimme sopivasti vauhtia peliin lopussa kun kaveri taisi jo hiukan väsyä.”

Ottelu oli Veikkauksen kierroksen ottelu, jossa julkkistulosvetäjänä toimi monikertainen jenkkifutiksen Suomen mestari ja Big Brotherista tuttu Stefan ”Eki” Karlsson. Ekin mahdolliset voitot Veikkauksen tulosvedossa menee Porvoon sairaalan lastenosaston hyväksi. Veikkauskorttilaisille tarjottiin ottelun sisäänpääsy kaksi yhden hinnalla ja yllätysetuja ottelun puoliajalla.

Akilles-ÅIFK 38-37 (16-20)

Maalintekijät:

Akilles: Mihail Kobzev 13, Niclas Ahlgren 10, Sergiy Shevchenko 8, Jonatan Tolkki 3, Petri Lindfors 2, Ric Liljendal 1, Mathias Åkermarck 1.

ÅIFK: Daniel Wakene 5, Olev Eensalu 10, Taavi Tibar 5, Vilppu Kuuluvainen 10, Andreas Nyström 7.

Ulosajot:
Akilles: Henri Storsjö 2min, Jonatan Tolkki 2min, Sergiy Shevchenko 4 min.

ÅIFK: Taavi Tibar 2 min, Thomas Hivet 2 min.

LähiTapiola tähdet
*** Niclas Ahlgren Akilles
** Andreas Nyström ÅIFK
* Sergiy Shevchenko, Akilles

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk