Otteluennakko

Välierät käyntiin tiistaina

SM-Liigan pudotuspelit jatkuvat tiistaina välierillä ja mukana ovat kaikki runkosarjassa sijoille 1.-4. sijoittuneet joukkueet. Paikka finaaleihin aukeaa kolmella voitolla. 

Cocks (1) – BK-46 (4)

Runkosarjan voittajalla Riihimäen Cocksilla, on Suomen kentille varsin taidokas nippu kasassa. Joukkue on oivallisesti rakennettu ja parhaimmillaan peli on erittäin viihdyttävää ja tehokasta. Siitä todisteena kovatasoisen Baltian liigan toinen sija. Vaikka pelin taso heittelehti pitkän runkosarjan aikana, niin hyvä joukkue voittaa toisinaan kehnommallakin esityksellä.

Cocksille merkattiin runkosarjassa ainoastaan yksi tappio, SISU Areenalla juuri välierävastustaja BK-46:n vieraana. Kaksi päivää ennen jouluaattoa pelattu ottelu päättyi maalein 39-36 (19-19).

Voitosta voittoon marssivalla joukkueella onkin yleensä nimen omaan henkinen kantti koetuksella.

– BK pelasi hyvin vaikka heiltä oli moni hyvä pelaaja poissa. Omalla joukkueella huono asenne ekalla jaksolla ja sitä emme pystyneet kääntämään toisella. Tätä tulosta minä vähän pelkäsin, Kaj Kekki kommentoi joulukuussa tappiopelin jälkeen.

BK-46 on siis yllätysvalmis joukkue. Pitkästä aikaa karjaalaisilla on pelin kaikki osa-alueet hyvällä mallilla ja voitto Atlaksesta puolivälierissä, varmasti ruokki itseluottamusta sopivasti. Cocks kaatui kerran, miksei temppu olisi mahdollista uusia?

– Lähdemme altavastaajina sarjaan ja kaikki paineet ovat Cocksilla, se sopii meille. Kauden mittaan pelimme on parantunut ja hetkittäin otteet kentällä ovat todella hyviä, lähdemme haastamaan riihimäkeläisiä ihan tosissamme. Voittaakseen pitää nähdä mahdollisuuksia, eikä niinkään uhkia. Lokakuun vieraspeliäkin johdimme jo 10-17, vaikka lopulta hävisimme pelin, BK:n päävalmentaja Jan Källman näkee.

Ottelusarja tuskin menee kolmessa pelissä poikki, ÅIFK:kin raapi yhden kotivoiton puolivälierissä Cocksista. Jotta finaaleja pelattaisiin tänä keväänä Karjaalla, pitää Cocksin kaatua myös Riihimäellä. Käsipallossa kaikki on mahdollista?

Dicken (2) – HC West (3)

– Tätä on odotettu nyt viikon päivät, mehän varmistimme jatkopaikan vähän ennen muita. HC West on todella hyvä joukkue ja kummankin pelitavat nojaavat hyvään puolustuspelaamiseen ja nopeisiin kontriin. Jännittävä ja tasainen sarja tulossa josta nauttivat sekä pelaajat, että katsojat, Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström sanoo.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa, kumpikin voitti Pirkkolassa kerran ja Kauniaisissa päädyttiin tasatulokseen. Näissä peleissä Mikael Källmanin luotsaaman HC Westin käyrä oli nouseva, kun juuri viimeisestä keskinäisestä pelistä lohkesi voitto.

Joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin ja moni Dickenin pelaaja puhkesi kukkaan, juuri Källmanin valmennuksen alaisena Westissä. Paluumuuttajien myötä Dicken selvittikin tiensä välieriin ensimmäistä kertaa vuosiin.

Tunnetta ei ottelusarjassa puutu kentältä eikä katsomosta, lokakuinen runkosarjavääntö Pirkkkolassa houkutteli paikalle yli viisisataa katsojaa.

Marginaalit ovat äärimmäisen pienet ja päivän kunto sanelee tahdin, peli kerrallaan. Ei olisi yllätys, vaikka ratkaisu nähtäisiin vasta viidennessä ottelussa.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk