HIFK:lta hengetön esitys Kauniaisissa

Kauniaisissa ei hengettömästi esiintyneillä vierailla ollut lauantaina mitään palaa. Kotijoukkue ratkaisi ottelun nopeasti, sen jälkeen Mikael Källman pystyi peluuttamaan miehistöään tasaisesti antaen peliminuutteja kaikille.

West piti yllä vauhtia kentän molemmissa päissä ja katsomoon aisti, että peli oli ratkaistu jo ennen alkuvihellystä. Tällä hetkellä henkinen yliote vastustajista alkaa olla 80-luvun punakoneen luokkaa. Tekopaikkoja ja ratkaisuja syntyi laajalla rintamalla ja joukkueessa on selvästi positiivinen henki. Miten hyvä joukkue onkaan keväällä, kun pelataan ratkaisupelejä?

– Vakuuttava ensimmäinen puoliaika ja käytännössä ottelu oli ratkennut jo sen jälkeen. Hienoa, että pystytään näissä otteluissa antamaan peliaikaa koko ryhmälle. Nuoremmat pelaajat jotka saivat paljon vastuuta toisella puoliaijalla hoitivat tonttinsa hienosti, Källman kiitteli.

Kuva: Mikko Horsmanheimo

Nuori Richard Sundberg sai peliaikaa ja kiitti koutsia luottamuksesta. Takamies putsasi pöydän tähdistä.
Kuva: Mikko Horsmanheimo

– Hieno peli meiltä, varsinkin ensimmäinen puoliaika. Hauskaa saada näinkin paljon peliaikaa, Sundberg sanoi.

HIFK:n esitys oli ponneton ja vaisu. Jos pallollinen pelaaja ottaa katkoviivalla taka-askelia jo ennen kontaktia puolustusmuurin kanssa, ei pistetili kartu jatkossakaan. Muutama mustelma on käsipallopelissä hinta joka on maksettava, mikäli hamuaa menestystä.

Ainoastaan veteraanisentteri Johannes Bargum sekä monipuolinen vasuri Sten Toomla, saavat ottelusta puhtaat paperit. Bargum liikkuu hyökkäyspäässä edelleen terävästi ja älykkäästi, Toomla heittää yllättävästi ja monipuolisesti.

HIFK:n valmennusjohto otti aikalisän, kun avausjaksoa oli pelattu puolet. Mielenkiintoista olisi tietää mistä silloin keskusteltiin. Mitään taktista muutosta ei nähty, eikä kenttäpelaajatkaan heränneet?

Sami Hämäläinen oli luonnollisesti pettynyt.

– Ansaittu voitto Westille. HC West oli parempi joka osa-alueella ja meidän täytyy kyllä parantaa asennetta jos halutaan napsia kärkijoukkueilta pisteitä.

HC West-HIFK 35-23 (19-7)

Maalintekijät:
HC West: Sundberg 6, Broman J. 6, Broman B. 4, Hertola J. 4, Genberg 4, Silfver 3, Knus 3, Kihlstedt 2, Olsson 2, Raerinne 1.
HIFK: Bargum 5, Toomla 4, Siven M. 3, Orel 3, Pitkänen 2, Åkermark 1, Lindström 1, Siven T. 1, Köhler 1, Koskela 1, Karlsson 1.

Lähivakuutus Tähdet:
*** Richard Sundberg, HC West
** Joona Hertola, HC West
* Johannes Bargum, HIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk