HIFK ja Dicken Suomen Cupin välieriin

Miesten Suomen Cupin välieräjoukkueista kolme on selvillä, kun HIFK ja Dicken raivasivat tiensä neljän parhaan joukkoon keskiviikkona.

SIF nappasi välieräpaikan jo tiistaina ja viimeinen välieräpaikka ratkaistaan 6.10. Cocksin ja ÅIFK:n kohtaamisessa.

BK-46:n ja HIFK:n kohtaaminen kulki alkua lukuun ottamatta niukasti vieraiden merkeissä, mutta ratkesi vasta loppuminuuteilla lopullisesti HIFK:n eduksi kolmen maalin erolla.

BK-luotsi Mikael Källman ei tappiota selitellyt.

– Tehtiin ottelu erittäin vaikeaksi itsellemme. Aivan liian paljon teknisiä virheitä ja ohiheitoja täysin vapaista paikoista. Tämän jälkeen hukattiin täysin itseluottamuksemme, tulos näkyy taululla.

– Oltiin jopa paremmin valmiita kuin odotimme. Meillä oli todella monta hyvää hetkeä ottelussa. Joukkuekuva oli mielestäni hyvä, vaikka meillä oli kaksi pelaajaa poissa, sanaili puolestaan HIFK-valmentaja Rostislav Grinishin.

Keskiviikon toisessa puolivälierässä Dicken karkasi jo avausjaksolla lähes kymmenen maalin johtoon PIF:sta ja eteni lopulta vakuuttavaan voittoon.

– Hyvin pysyi keskittyminen tänään lähes koko ottelun ajan. Tänään oli tärkeää, että kaikki saivat peliaikaa ja tuntumaa, Valdar Noodla Dicken-valmennuksesta totesi tyytyväisenä.

– Tietenkin Dicken on meitä paljon parempi joukkue, mutta koen että emme todellakaan pelanneet tasollamme. Tämä oli hyvä opetus meille, ja tiedostamme että päävastustajamme ovat täysin muut joukkueet. Silti harmittaa teknisten virheiden määrä, ja hukattujen avopaikkojen määrä, vaikka Dickenin maalivahdit olivatkin todella hyviä. Onnittelut Dickenille jatkoon menosta, analysoi puolestaan PIF-luotsi Marko Brezic:

Suomen Cupin puolivälierät 19.9.:
BK-46 – HIFK 28-31 (11-14)
Dicken – PIF 32-13 (16-7)

SIF välieriin – Suomen Cupissa kaksi ottelua keskiviikkona

Suomen Cupin puolivälierät käynnistyivät tiistaina, kun SIF haki vierasvoiton Atlas Vantaasta ja varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan välieriin.

Cupin puolivälierissä pelataan keskiviikkona kaksi ottelua; Dicken saa vieraakseen IF:n ja BK-46 isännöi HIFK:ta.

Dicken pääsi Cocksin kanssa viime kauden menestyksen myötä suoraan Cupin toiselle, eli puolivälieräkierrokselle. Näin ollen lauttasaarelaisten Cup-taival alkaa keskiviikkona PIF:ä vastaan, joka kaatoi vaivatta Atlas Akatemian cupin ensimmäisellä kierroksella viime viikolla lukemin 21-43.

PIF on muutenkin osoittanut suuria kehitysaskeleita, kun Liiga-avauksessa kaatui turunseudun derbyssä, vieraskentällä ÅIFK parin maalin erolla. Etenkin täksi kaudeksi hankittu Jane Jancev on esiintynyt vakuuttavasti.

Cupin 1. kierroksella IFK otti tämän selvän kotivoiton 41-23 Hangö IK:sta, ja BK-46 kävi hakemassa 10 maalin vierasvoiton 23-33 Kauniaisista. Liigan avauskierroksella IFK kaatoi uudestaan Hangö IK:n, mutta reissupelissä tulokseksi jäi hieman nihkeämpi 20-27 voitto. Myös BK-46 pelasi liigassa toisen kohtaamisen GrIFK:ta vastaan, voittaen täydellä Sisu Areenalla maalein 28-24.

Miesten Suomen Cupin puolivälierät.
ti 18.9. Atlas Vantaa – SIF 20-28 (11-11)
ke 19.9. 19.00 BK.46 – HIFK
ke 19.9. 19.15 Dicken – PIF
la 6.10. 15.30 Cocks – ÅIFK

Cocks taisteli komean pisteen Mestarien liigan avauksessa

Cocck avasi VELUX EHF Champions Leaguen lohkovaiheen keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla komeasti, kun pistetili aukesi heti avausottelussa espanjalaisen Abanca Ademar Leonin pysähdyttyä 19-19 (13-11) -tasapeliin.

Cocks ei ennakkoasetelmista piitannut, vaan avasi räväkästi ja Nico Rönnberg sai nimiinsä seurahistorian ensimmäisen Mestarien liiga -maalin. Cocks karkasi avausjakson puolivälin alla jo neljän maalin karkumatkalle, piti vieraat takanaan tästä eteenpäinkin ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Todellinen jättiyllätys alkoi jo muhia ilmassa, kun numerot olivat Cocksille toisen jakson puolivälissä 18-14. Ademar kuroi kuitenkin eron nopeasti umpeen saatuaan jyvän kohdalleen, mutta ohi espanjalaiset eivät päässeet. Viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin vain kaksi maalia – yksi kummassakin kenttäpäädyssä ja näin ottelu päättyi pistejakoon lukemin 19-19.

Vaikka Cocks ei ollut ottelussa kertaakaan tappiolla, maistui historiallinen tasapeli miltei voitolta.

– Lähdimme peliin erittäin hyvin ja olen todella ylpeä pelaajista. Ihan uskomatonta, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanaili ottelun jälkeen seuran tiedotteen mukaan.

– Toisella jaksolla emme pystyneet käyttämään maalipaikkojamme ja sen myötä emme pystyneet voittoon saakka venymään. Tasapeli on joka tapauksessa hieno tulos.

Ottelun tilastot EHF:n verkkosivuilla.

Cocks avaa Mestarien liigan lohkovaiheen keskiviikkona

Keskiviikko 12. syyskuuta merkitsee melkoista merkkipaalua niin Riihimäen Cocksin kuin koko suomalaisen käsipallonkin historiassa. Edessä on kautta aikain ensimmäinen VELUX EHF Champions Leaguen eli Mestarien liigan ottelu, kun Cocks saa vieraakseen espanjalaisen Abanca Ademar Leonin.

Keskiviikon vastustaja on Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynasin papereissa lohkon ennakkosuosikkeja, joten Cocksin Mestarien liigan taival alkaa heti melkoisella haasteella.

– Ademar Leon on erittäin kokenut joukkue, jolla on pitkä menestyksen historia sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Se että Ademar on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut kuudesti Mestarien liigan lohkovaiheessa kertoo siitä kuinka vahva ja vakaa joukkue on kyseessä, Savukynas muistuttaa.

Cocks kunnioittaa nimekästä vastustajaa, mutta lähtee rohkeasti haastamaan espanjalaisia. Savukynas lähtee siitä, että keskiviikkona kentällä näytetään kaikki osaaminen ja taistelutahto.

– Asenteemme ja taistelutahtomme ovat meidän parhaat aseemme kaikissa Mestarien liigan otteluissa. Tällä meille uudella tasolla jokainen ottelu on meille ”iso finaali” tällä hetkellä, mutta uskon että joissain näistä edessä olevista ”finaaleista” myös voitamme, Savukynas sanoo.

Lähtökohdat otteluun ovat Cocksin kannalta sikäli hyvät, että miltei kaikki pelaajat ovat Savukynasin käytettävissä.

– Keskiviikkoa ajatellen kaikki pelaajat paitsi loukkaantunut Theo Westerlund ovat valmiina taistoon.

VELUX EHF Champions League Riihimäen Cocks – Abanca Ademar Leon Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 12.9. kello 18.15 alkaen.

SM-liigan maalintekijät 2018-19

Maalit yhteensä

Runkosarja

LähiTapiola Tähtipelaajat 2018-19


LähiTapiola palkitsee eniten tähtiä saaneen pelaajan Vuoden Tähtipelaaja -palkinnolla
Lue lisää