Brummer palaa ÅIFK:n paitaan

Åbo IFK on tehnyt pelaajasopimuksen turkulaiskasvatti Paavo Brummerin kanssa. Kaksi viimeistä kautta Grankulla IFK:ta edustanut Brummer palaa juurilleen Turkuun ja Åbo IFK:n paitaan.

196-senttisellä varrellaan Paavo tuo kokoa ja näköä ÅIFK:n joukkueeseen.

– Meillä on Turussa hyvä pumppu kasassa! Joukkue on todella nuori, mutta liigakokemusta löytyy ihan riittävästi. Lisäksi rosterissa on laajuutta aikaisempiin vuosiin verrattuna. Puolivälierät täytyy olla minimitavoitteena, siitä alaspäin tuntuu ennakkoon epäonnistumiselta,
pohti Turkuun palaava Paavo Brummer joukkueen tulevaa kautta seuran verkkosivuilla.

Viivapelaajan paikkaa pelaava Brummer on kerryttänyt tililleen yhden SM-hopean ja yhden SM-pronssin Kauniaisissa. Lisäksi tilille on kertynyt 44 juniorimaaottelua P96- ja P94-maajoukkueiden mukana. Paavo tuo voimaa erityisesti joukkueen puolustuspäähän, jossa aggressiivisesti raastava järkäle onkin elementissään. Puolustuspään johtajana tunnetulle Brummerille on kertynyt liigapelejä 72 ottelun verran.

– Odotuksena on, että saadaan turkulaisen liigakäsipallon trendi voittavammaksi. Junnutoiminta täällä on jo hyvällä mallilla, joten liigajoukkueenkin pitää alkaa pärjäämään. Voittaminen tuo uskoa sekä tähän päivään, että tulevaan!, analysoi turkulaiskasvatti myös tulevia kausia odotellen.

Challenge Cupien avauskierrokset arvottu

Sekä naisten että miesten Challenge Cupin kauden 2018-19 avauskierrokset arvottiin tiistaina Euroopan käsipalloliiton EHF:n päämajassa Wienissä.

Naisten Challenge Cupissa Suomea edustava HIFK sai vastaansa puolalaisen SPR Polonia Szczecinin. Ottelut pelataan kaksiosaisina viikonloppuina 10./11.11. ja 17./18.11. Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteistuloksella.

Miesten Challenge Cupissa Dickeniä vastaan arvottiin puolestaan moldovalainen SSSCJRO-1 Tiraspol. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan 13./14.11. ja toinen osa viikkoa myöhemmin 20./21.11. Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella serbialaisen RK Partizanin.

HIFK naisten puolella aloittaa eurourakkansa vieraskentällä ja Dicken miehissä puolestaan kotikentällä.

Cocksin otteluohjelma käsipallon Mestarien liigassa vahvistettu

Kesäkuun lopulla arvottujen käsipallon Mestarien liigan lohkojen otteluohjelma on vahvistettu runkopäivien osalta. Ensi kertaa lajin eurooppalaiseen seurajoukkueitten huippukilpailuun mukaan päässeen Riihimäen Cocksin alustava otteluohjelma on tätä myötä myös selvillä.

Cocks aloittaa urakkansa Mestarien liigassa syyskuun puolivälissä kotiottelulla espanjalaista Abanca Ademar Leonia vastaan. Ottelu pelataan 12.-16.9. pelattavassa ikkunassa. Cocksin ottelut jatkuvat viikkoa myöhemmin Sveitsissä Wacker Thunin vieraana.

Lohkovaihe pelataan päätökseen marras-joulukuun vaihteessa ja päätösottelussa Cocks kohtaa kotonaan puolalaisen Orlen Wisla Plockin.

Kaikkiaan otteluohjelma lohkovaiheessa on todella tiivis, sillä lohkon kaikki 10 ottelua pelataan syksyllä vain 2,5 kuukauden aikana.

Lohkon otteluohjelma kokonaisuudessaan EHF:n verkkosivuilla:
http://www.eurohandball.com/ec/00-08/cl/men/2018-19/round/2/Group+Phase

Elias Nyman SIF.sta ÅIFK:n riveihin

ÅIFK:n miesten SM-liigajoukkue vahvistuu jälleen uudella pelaajalla.

Turun Sanomien mukaan ÅIFK:n tuorein vahvistus on Sjundeå IF:stä siirtyvä Elias Nyman.

Vuonna 1996 syntynyt, 185-senttinen Nyman on kuulunut viimeiset kaksi kautta SIF:n vakiomiehistöön. 36 pelaamassaan ottelussa hän on heittänyt 59 maalia.

Klepa jatkaa BK-46:ssa ja Korpimäki palaa joukkueeseen

Maalivahti Bogdan Klepa jatkaa BK-46:ssa myös tulevalla kaudella ja lisäksi Janne Korpimäki palaa karjaalaisten riviin.

Klepa on viihtynyt hyvin BK:ssa ja kiittelee tunnelmaa joukkueen sisällä.

– Sen lisäksi sekä perheeni että minä viihdymme Karjaalla, joten jatko oli aika itsestään selvää, Klepa sanoo BK-46:n tiedotteessa.

Viime kaudella HC HIK:ta edustanut Korpimäki tekee paluun tuttuun ympäristöön.

– Odotan mielenkiintoista kautta ja tunnen suurimman osan pelaajista jo entuudestaan, Korpimäki toteaa.