Cocksilla edessä Mestarien liigan lohkovaiheen viimeinen vierasottelu

Riihimäen Cocksin tiukka urakka käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa alkaa kallistua lopuilleen ja keskiviikkona Cocksilla on edessä viimeinen vierasottelu, kun joukkue kohtaa Dinamo Bukarestin.

Molemmilla joukkueilla on alla niukka tappio viikonlopulta. Dinamo kärsi maalin tappion Elverum Handbollin vieraana ja Cocks puolestaan taipui kolmella maalilla Ademar Leonille Espanjassa.

Dinamo kaipaa nyt kipeästi pisteitä taistellakseen vielä jatkopaikasta. Romanialaiset lähtevät otteluun lohkon kolmossijalta, mutta vain kaksi pistettä kärkijoukkue Wisla Plockia jäljessä. Cocks ei jatkopaikkaan voi enää yltää, mutta taistelu jatkuu, minkä osoitti viikonlopun hyvä taistelu lohkokakkonen Leonia vastaan.

– Taistelu koko joukkueelta oli lauantaina hyvää, mutta teimme hyökkäyspäässä teknisiä virheitä niin paljon, että tällä tasolla siihen ei ole varaa. Siinä on parantamista, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas kertasi.

Cocks on tiukasti kiinni lohkon viidennessä sijassa ja lisäpotkua joukkueelle antaa varmasti Nico Rönnbergin taistelu lohkovaiheen maalikuninkuudesta. Rönnberg jakaa 55 maalillaan maalintekijätilaston kärkipaikkaa Vive Kielcen Alex Dujshebaev Dovichebaevan kanssa. Cocksilla on varmasti hampaankolossa myös kotiottelusta Dinamoa vastaan – lokakuun alussa Dinamo vei pisteet Suomesta matkaansa niukalla yhden maalin erolla.

Keskiviikon ottelu Dinamon kotiareenalla alkaa kello 19.30.

Bukarestin vierailun jälkeen Cocksilla on edessä vielä lohkovaiheen päätöskamppailu, jossa ensi viikon keskiviikkona 28.11. Vantaan Energia Areenalle saapuu vieraaksi tässä vaiheessa lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävä Wisla Plock. Ottelu alkaa kello 18.15.

Cocks taipui taistellen Ademar Leonille

Riihimäen Cocksin hyvät otteet käsipallon VELUX Champions Leaguessa saivat jatkoa lauantaina. Cocks taisteli hyvin lohkon kärkipaikoista kamppailevan Ademar Leonin vieraana, mutta joutui taipumaan tappioon maalein 20-23 (11-14).

Cocks oli ottelussa takaa-ajajan roolissa pitkään, mutta ei päästänyt espanjalaisia lopulliselle karkumatkalle. Toisen jakson lopulla ero kuitenkin oli parhaimmillaan jo seitsemän maalia ja Ademar tiukasti kiinni voitossa. Ottelun lopussa Cocks sai vielä hyvän loppukirin aikaiseksi, mutta pisteisiin saakka tämä ei lauantaina riittänyt.

Voitto nosti Ademar Leonin ainakin sunnuntaihin saakka lohkon kakkossijalle. Cocks jatkaa tappiosta huolimatta lohkossa viidentenä, mutta teoreettinen mahdollisuus jatkopaikkaan meni tappion myötä. Seitsemän maalia Leonissa heittänyt Nico Rönnberg jatkaa kuitenkin maalintekijätilaston jaetulla kärkipaikalla.

Cocks matkaa tulevalla viikolla keskiviikkona lohkovaiheen viimeiseen vierasotteluun Dinamo Bukarestia vastaan. Lohkovaiheen päätösottelussa Cocks kohtaa kotiottelussaan Vantaalla Wisla Plockin keskiviikkona 28.11. kello 18.15.

Ademar Leon – Riihimäen Cocks 23-20 (14-11)

Cocksin maalintekijät: Nico Rönnberg 7, Teemu Tamminen 5, Davor Basaric 4, Sasa Puljizovic 2, Vitalie Nenita 1, Andrei Novoselov 1

2 min. ulosajot: Ademar 0x2min., Cocks 3x2min.

GrIFK kukisti PIF:n trillerissä

PIF hallitsi pitkään lauantaista vierasotteluaan GrIFK:ta vastaan, mutta isännät tulivat lopussa vahvasti ja käänsivät pelin voitokseen päätösminuutilla.

Tasaisen alun jälkeen vierailija PIF otti otteen haltuunsa ja jakson puolivälin jälkeen paraislaiset repäisivät eron nopeasti viiteen maaliin. Grani ei saanut peliään kulkemaan ja PIF käytti isäntien ulosajot hyväkseen venyttäen johtoaan vielä lisää ennen taukoa.

PIF sai pidettyä johtoasemastaan kiinni vielä tauon jälkeen, mutta toisen jakson puolivälissä alkoi kotijoukkueen odotettu kiri ja ero kaventui nopeassa tahdissa yhteen maaliin. PIF taisteli kuitenkin sitkeästi. Grani nousi tasoihin viisi minuuttia ennen ottelun loppua ja vaikka PIF vielä nykäisi, isännät puristivat väkisin voittoon viimeisellä minuutilla.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman ei juuri joukkuettaan silitellyt avausjakson esityksestä.

– Oli vaikea ensimmäinen puoliaika. Oltiin todella välinpitämättömiä, tämän kauden huonoin puoliaika. Me ei saatu puolustus- tai hyökkäyspeliä toimimaan. Monet ulosajot tekivät sen, että taktisia muutoksia tai kokoonpanomuutokisia oli vaikea tehdä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä jatkuvaa alamäkeä. Tosin Parainen teki ensimmäisellä puoliajalla asioita hyvin ja taisteli urheasti, Hagman jakoi tunnustusta vastustajalle.

– Toiselle puoliajalle tehtiin taktisia muutoksia ja voitettiin se puoliaika kahdeksalla maalilla. Onneksi selvitettiin tilanne ja voitettiin.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu Granin Miro Koljonen säesti Hagmania.

– Hyvä nousu ja tärkeät kaksi pistettä. Mutta saatiin niin vaikea peli meille kuin ansaittiinkin, Koljonen tiivisti.

PIF:n penkin päässä Marko Brezic oli hiukan hämmentyneissä mietteissä ottelun jälkeen.

– Tuntui tietysti pahalta hävitä yhdellä maalilla, kun johdettiin seitsemällä puoliajalla. Päästettiin GrIFK mukaan peliin tekemällä helppoja ratkaisuja hyökkäyksessä ja sitä kautta he pääsivät tekemään helppoja maaleja.

– Olen kumminkin ylpeä joukkueesta ja tämä oli hyvä kenraaliharjoitus seuraavaa koitosta varten, joka on meille erittäin tärkeä ottelu, Brezic painotti.

GrIFK – PIF 26-25 (9-16)

Maalintekijät
GrIFK: Miro Koljonen 8, Sami Silfver 5, Anthony Hellakoski 5, Patrik Lång 3, Anton Karlsson 2, Jasper Hellberg 2, Jonathan Berg 1
PIF: Jane Jancev 9, Aleksa Veselinovic 4, Ilija Krstevski 4, Sebastian Fagerlund 3, Samuel Alexandersson 2, Daniel Söderlund 1, Markus Mattila 1, Fredrik Lunden 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Miro Koljonen GrIFK 3
Jane Jancev PIF 2
Markus Mattila PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 2 x 2 min, Anton Karlsson 2 x 2 min, Benjamin Olsson 1 x 2 min, Jasper Hellberg 1 x 2 min, Patrik Lång 1 x 2 min, Sami Silfver 1 x 2 min
PIF: Fredrik Lunden 2 x 2 min, Ilija Krstevski 1 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min, Sebastian Fagerlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Iva Voncina

Yleisöä: 148

BK-46 haki pisteet HIFK:lta

Lauantain SM-liigan kärkikamppailu käytiin Helsingin Urheilutalolta, josta BK-46 haki arvokkaat pisteet HIFK:lta vahvan toisen jakson ansiosta.

Avausjakson ensimmäinen 15-minuuttinen oli kaikkineen erittäin tasainen. Sen jälkeen BK aloit saada hiukan otetta ja vaikka HIFK käväisi pariin otteeseen vielä maalin tuntumassa, oli jakson loppupuoli vieraiden hallintaa.

Toisen jakson alussa HIFK puristi vielä kerran numerot tasoihin, mutta tämän jälkeen BK vei seuraavan kymmenminuuttisen 7-1 ja ottelu alkoi saada ratkaisuaan. HIFK ei kunnon kiriä enää saanut aikaiseksi ja näin BK piti varmasti kiinni johdosta loppuun saakka.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin antoi reilun tunnustuksen vastustajalle ja jäi kaipaamaan omiltaan parempaa.

– BK:lta tänään vahva esitys ja hyödynsivät meidän virheet tehokkaasti. Me emme saaneet omaa peliämme tänään varsinkaan hyökkäyspäässä toimimaan, jota kautta vastustaja pääsi rokottamaan vastaiskuilla, Grinishin mietti.

BK-46:n päävalmentaja Mikael Källman oli Grinishinin kanssa samaa mieltä oman joukkueensa pelaamisesta.

– Todella vahva esitys meiltä koko pelaajiston osalta. Onnistuimme nimenomaan joukkueena. Maalivahtipelimme ja puolustuksemme ansaitsee vielä erikoismaininnan, Källman hehkutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut BK:n Robin Sjöman oli myös kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Todella hyvä puolustus meiltä ja kontrasimme hyvin. Hyvä peli meiltä joukkueena ja pidimme hyvää tempoa pelissä.

HIFK – BK-46 25-32 (14-17)

Maalintekijät
HIFK: Ardo Puna 10, Vladimir Knopinskii 5, Kristian Jansson 2, Nikita Dolganov 2, Niclas Ahlgren 2, Vladimir Zhitnikov 1, Oscar Udd 1, Theodotos Christou 1, Johannes Bargum 1
BK-46: Janne Korpimäki 6, Oscar Kihlstedt 6, Sebastian Säkkinen 5, Robin Sjöman 5, Victor Westerlund 4, Oliver Nordlund 4, Linus Sjöman 1, Miska Henriksson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Robin Sjöman BK-46 3
Oliver Nordlund BK-46 2
Ardo Puna HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Kristian Jansson 1 x 2 min, Nikita Dolganov 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min, Vladimir Zhitnikov 1 x 2 min
BK-46: Miska Henriksson 1 x 2 min, Oliver Nordlund 1 x 2 min, Oscar Kihlstedt 1 x 2 min, Victor Westerlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 374

Cocks hakee uutta yllätystä Ademar Leonia vastaan

Riihimäen Cocks jatkaa VELUX Champions Leaguen otteluita lauantaina vieraskamppailulla espanjalaista Ademar Leonia vastaan.

Joukkueet kohtasivat lohkovaiheen avauskierroksella Vantaalla ja Cocks nappasi tuolloin historiallisen ensimmäisen pisteensä Mestarien liigassa 19-19-tasapelillä. Ennakkoon lohko vahvimpiin joukkueisiin kuulunut Ademar on sittemmin ottanut paikkansa kärkikahinoissa.

Ademar kärsi edellisessä ottelussaan tappion Dinamo Bukarestin vieraana ja lohkon kärki tiivistyi entisestään. Espanjalaiset kaipaavatkin lauantaina kipeästi pisteitä pysyäkseen taistelussa jatkopaikoista.

Cocksin osalta haaveet jatkopaikasta ovat enää korkeintaankin teoreettisia, mutta viikko sitten otettu avausvoitto Wacker Thunista nosti itseluottamusta roppakaupalla ja riihimäkeläiset voivat lähteä lauantain vierasotteluun vailla suurempia paineita.

– Se antoi meille lisää potkua ja nyt kun ensimmäinen voitto on otettu, haluamme lisää pisteitä. Pysymme nöyrinä, mutta haluamme että jäljellä olevat ottelut menevät hyvin – haemme vain voittoja, Cocks-laituri Teemu Tamminen sanoo.

Tamminen on 36 maalillaan ollut Cocksin ehdottomia tehomiehiä. Joukkueen ykköstykki Nico Rönnberg johtaa 48 maalillaan koko Mestarien liigan lohkovaiheen maalintekijätilastoa.

Ottelu Palacio de los Deportesissa Leonissa alkaa lauantaina kello 20.30 Suomen aikaa.

ÅIFK otti tärkeät pisteet Atlas Vantaalta

ÅIFK nousi perjantaisessa kotiottelussaan Atlas Vantaata vastaan takaa-ajoasemista voittoon ja otti tärkeät sarjapisteet.

Alkuminuuttien jälkeen ote ottelussa siirtyi vahvasti Atlas Vantaalle, joka johti muutamalla maalilla valtaosan ensimmäistä jaksoa. Tauon alla alkoi kuitenkin ÅIFK:n kiri ja numerot 8-13 vaihtuivat lukemiin 13-13.

Toisen jakson alkuun ÅIFK jatkoi samaa tahtia ja venytti muutaman maalin eron vieraisiin. Atlas Vantaa ei kuitenkaan luovuttanut, mutta ero kasvoi vähitellen viiteen osumaan, eikä vantaalaisten loppukiri enää riittänyt, vaan pisteet jäivät Turkuun.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson hehkutti joukkueensa nousua hankalasta tilanteesta todella arvokkaaseen voittoon.

– Huikea voitto vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen. Todella vahvaa joukkueelta tulla takaisin peliin. Kaikki antoivat kaikkensa ja pelissä oli hyvä fiilis, siitä syystä saimme 2 pistettä tänään. Kiitos kotiyleisölle kannustuksesta, Karlsson kiitteli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut ÅIFK-maalivahti Aku Kuusisto oli samoila linjoilla.

– Parannettiin puolustusta toiselle erälle. Huikea kotiyleisön kannustus tänään!

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio jäi harmittelemaan joukkueensa hyökkäyspeliä.

– Kärsittiin tänään tehottomuudesta. Pelissä oli liian monta pallonmenetystä. Emme tehneet maaleja niistä paikoista mistä olisi pitänyt. Puolustus oli kuitenkin ihan ok, Kallio puntaroi.

ÅIFK – Atlas Vantaa 24-22 (13-13)

Maalintekijät
ÅIFK: Andreas Nyström 6, Niklas Manderoos 5, Christoffer Sjöblom 4, Isak Lehvonen 3, Elias Nyman 2, Peik Sjöblom 1, Albin Järvinen 1, Wilhelm Hammarberg 1, Paavo Brummer 1
Atlas Vantaa: Jani Tuominen 7, Gheorghe Safronii 5, Oliver Nylander 3, Samuli Vihavainen 2, Milos Maksimovic 2, Heikki Laitinen 2, Jasse Kettunen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Aku Kuusisto ÅIFK 3
Jani Tuominen Atlas Vantaa 2
Niklas Manderoos ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: –
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen 2 x 2 min, Jasse Kettunen 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 205