Valtakunnan vauhdikkaimmat sarjat käynnistyvät

SM-liigan kaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen, kun lähes kaikki joukkueet ovat vahvistuneet joko uusilla pelaajilla tai uusilla valmentajilla. Ennakkosuosikkina kauteen lähtee riihimäkeläisryhmä Cocks, joka osallistuu tänä vuonna myös SM-liigan ja Baltian liigan lisäksi EHF:n Challenge Cup:iin. HIFK on vahvistunut merkittävästi, jolloin paluu mitalikantaan on varmasti joukkueen tavoitteena.

Viime kauden hopeamitalisti Dicken saa olla varuillaan pitääkseen Helsingin herruuden hallussa. Mikael Källmanin valmentama HC West on esittänyt hyviä otteita valmistautumiskaudella, joten kestomenestyjältä odotetaan myös paljon tulevana kaudella. Mielenkiintoiseksi tekee sen, että kaikki joukkueet saadessaan pelinsä hyvään uomaan voi nousta taistelemaan finaalipaikasta.

Valtakunnan vauhdikkain sarja käsipallon SM-liiga käynnistyy 21–22.9. täydellä ottelukierroksella. Hallitseva Suomen mestari Riihimäen Cocks aloittaa kauden kotonaan 25.9.2013.

klo 15:00 Atlas – HIFK
klo 16:00 HC West – ÅIFK
klo 17:00 Akilles – Dicken
klo 18:15 BK-46 – SIF

25.9.2013
klo 19:00 Cocks – ÅIFK

Cocks (Riihimäki)
Cocks Riihimäkeläisjoukkue on hallitseva Suomen mestari ja ylivoimainen mestarisuosikki tänäkin vuonna. Joukkue on tehnyt paljon uusia satsauksia, kun takapelaajistoa vahvistamaan hankittiin romanialainen Andrei-Victor Buciuman ja virolainen Kristo Voika ja viivapelaajaksi Karjaalta napattiin isokokoinen tulevaisuuden lupaus Robin Sjöman. Lisäksi maalivahtiosastoa vahvistaa virolainen maajoukkuevahti Marius Aleksejev, joka pelasi viime kauden Sveitsissä.

Cocks hankkii jälleen kovaa kansainvälistä pelikokemusta pelaamalla Challenge Cupia. Cocksin vahvuutena on ylivoimainen pelaajamateriaali, kilpailu pelipaikoista ja kokemus kansainvälisistä peleistä. Otteluruuhka voi tosin kasvaa ajoittain suureksi, ja tässä kohdassa olisikin muiden joukkueiden iskun paikka.

Dicken (Helsinki)
Dicken Dicken vahvistui viime kaudeksi merkittävästi, kun osa HC Westin kultajoukkueen pelaajista siirtyi Dickeniin, ja tuloksena olikin hienosti taisteltu finaalisarja Cocksia vastaan ja toinen sija. Joukkue on edelliskaudesta valmennuskaksikkoa myöten sama, mutta tänä vuonna taatusti nälkäisempi. Bromanin veljekset hyökkäyspään moottoreina ja Hertolan veljekset puolustuksen lukkoina sekä maalivahtikaksikko Patrik Roslander – Mikael Mäkelä muodostavat Dickenin pelaamisen kivijalan.

Dickenin vahvuutena on myös taitava laitapelaaminen; vasemman laidan Joacim Bromanin ohella oikealla laidalla nousee nuori vasuritähti Anton Remy, jolla on taatusti mahdollisuus nousta valtakunnan parhaimmaksi oikeaksi laidaksi. Dicken on ehdottomasti jälleen Cocksin ykköshaastaja ja haluaa kirkastaa hopean kullaksi.

HC West (Kauniainen)
HC West Vuoden takainen mestari hakee jälleen menestystä, edelleen Mikael Källmanin johdolla. Kauniaislaiset saavat vihdoin leveyttä ja monipuolisuutta peliinsä, kun vasenkätinen oikea pakki Sten Toomla liittyi HC Westiin.

Maalivahtiosastoa vahvistaa Atlaksesta hankittu Theodotos Christou, ja Westin maalivahtikolmikko onkin nuori ja potentiaalinen (Christou, Albert Georgs, Kim Davidson) mutta pystyykö se tiukan paikan tullessa tekemään vaadittavat pelastukset? Hyökkäyspeliä pyörittävät tutut Anders Genberg ja Richard Sundberg.

Harjoitusottelut ovat sujuneet erittäin hyvin, mikä toivottavasti enteilee myös hyvää kautta. Ainoana miinuksena tällä hetkellä on Sami Silfverin loukkaantuminen.

BK-46 (Karjaa)
BK-46 Karjaalaisia käskyttää tällä kaudella uusi-vanha valmentaja Christer Lundqvist, itsekin aikoinaan BK-46:ssa pelannut. BK-46 koki viime kaudesta selkeitä menetyksiä, kun huippumaalivahti Petter Forsström siirtyi takaisin HIFK:hon, Robin Sjöman lähti Cocksiin ja Kaj Hagman siirtyi SIF:n valmentajaksi. Ratkaisevassa roolissa ovat virolaiset hankinnat Mario Karuse ja Janis Selge. BK-46 onkin nyt uusien haasteiden edessä.

Kuka paikkaa Forsströmin ja Sjömanin, ja onnistuvatko Karuse ja Selge? BK:n valttikorttina ovat multilahjakkuus Oliver Helander (heti kun toipuu selkävammastaan) sekä niin ikään nuori ja lahjakas oikea laituri Sebastian Säkkinen. Hyvänä päivänä BK-46 voi voittaa kenet tahansa, ja Sisu Areena on tunnetusti vaikea vieraille.

Atlas (Vantaa)
Atlas Vantaalaisjoukkuetta luotsaa uusi valmentajakaksikko Martin Noodla – Besim Querimi. Lisäksi joukkue sai kauan kaivatun isokokoisen viivapelaajan Marius Leppin etelänaapurista. Toisaalta Nikko Kinos lähti stadin punapaitoihin, ja on jännittävää nähdä, miten Kinoksen poissaolo vaikuttaa peliin, positiivisesti vai negatiivisesti.

Atlaksen tavoitteena lienee kasvaa nuoresta joukkueesta astetta kokeneemmaksi ja vahvemmaksi. Ratkaisevaa on lahjakkaan Anthony Hellakosken onnistuminen, kunhan hän tervehtyy nilkkavammastaan. Atlaksen vahvuutena on isokokoinen puolustus ja sen lukkona yksi sarjan parhaimmista maalivahdeista Tuomas Laitinen.

HIFK (Helsinki)
HIFKViime kaudella nipin napin pudotuspeleihin selvinnyt HIFK on tehnyt muutaman kovan täsmähankinnan: huippumaalivahti Petter Forsström palasi vuoden tauon jälkeen Helsinkiin, ja Nikko Kinos ja Alexander von Numers komppaavat hyvin moldovalaismaalitykkejä Andre Orellia ja Sergej Glinkaa. Myös viime kaudella yli 100 maalia tehnyt Akilleksen nopea laituri Niclas Ahlgren siirtyi kilpipaitoihin.

Viime vuonna vuoden valmentajaksi valitulla Kenneth Bäcklundilla on erittäin mielenkiintoinen paketti kasassa. HIFK:lla on hyvät mahdollisuudet taistella mitaleista.

SIF (Siuntio)
SIF SIF lähtee kauteen haastajan asemassa. On mielenkiintoista nähdä, pelaako uutena valmentajana aloittanut ja viime kaudella BK-46:ssa pelannut Kaj Hagman myös kentällä. SIF:in maalivahtiosasto vahvistui Richard Rehnbergillä ja takapelaajisto karjaalaisella Alexander Holmbergillä ja kirkkonummelaisella Joni Jukolalla. Lahjakas pelinrakentaja Anton Luuppala ja vasuripakki Patrik Grönberg ovat isossa roolissa ensi kaudella.

ÅIFK (Turku)
ÅIFK Turussa laitettiin edustusjoukkueiden valmennus uusiksi, kun ruotsalainen Ulf Andersson otti valmennusohjat käsiinsä sekä miesten että naisten joukkueessa. Lisäksi fysiikkavalmentajana joukkuetta piiskaa entinen maajoukkuepelaaja Ari Nurminen.

Uuden vaihteen ansiosta ÅIFK tullee ottamaan paljon viimekautista enemmän pisteitä, mikäli jaksavat pitää pelitempoa yllä 60 minuuttia. Nähtäväksi jää, miten ÅIFK löytää korvaajat Taavi Tiberille ja Olev Eensalulle.

Toisaalta tulijapuolella on ruotsalaisen käsipallo-opin saanut pelinrakentaja Sebastian Andersson sekä Albert Lindholm ja Viljami Saastamoinen. Yllätysnimiä ja ässiä taskussa ovat ulkomaiset opiskelijat Alvaro Arenas Leturiaga Espanjasta ja Brieuc Deloire Ranskasta. Onko tällä kaudella hyvin harjoitelleen ÅIFK:n mahdollisuus? Nähdäänkö mitali vihdoin ÅIFK:ssa?

Akilles (Porvoo)
Akilles Akilles on vahvistanut merkittävästi keskisektoriaan viime kaudesta. Tulijalistalla ovat paluumuuttaja Alexander Lång sekä lisäksi ÅIFK:sta karanneet pelinrakentaja Olev Eensalu ja viivapelaaja Taavi Tibar. Akilles on aina osannut maalinteon, mutta miten puolustus saadaan toimimaan uusien pelaajien kanssa? Porvoossa on odotettavissa mielenkiintoinen kausi.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk