Vahva trio BK-maalille alkavalle kaudelle

BK-46 Käsipallon maalivahtien kokoonpano on nyt selvä tulevaa kautta varten. Maalia tulee vartioimaan kolmikko Theodotos Christou, Mikael Heinonen ja Rony Léven.

28-vuotias Theodotos ”Toto” Christou allekirjoitti sopimuksen BK:n kanssa viime vuonna, mutta sai polvivamman juuri kun hän oli päässyt hyvään vauhtiin, eikä Totoa sitten näkynytkään kentällä kauden jatkossa. Polvi on nyt leikattu, kuntoutus on meneillään ja pelaaminen Karjaan joukkueessa jatkuu.

– Vamman vuoksi odotukset tulevalle kaudelle ovat omalta osaltani melko kohtuulliset, mutta toivon voivani olla mukana kilpailemassa peliajasta vuoden lopulla. Joukkueena olemme tietenkin mukana kamppailemassa SM-kullasta, Christou sanoo.

Miten kuvailisit BK:n maalivahtien kokoonpanoa?

– Se on tavattoman vahva, mikä tarkoittaa hyviä harjoituksia ja hyvää kilpailua peliajasta. Samanaikaisesti minusta kuitenkin tuntuu, että tulemme triona hyvin toimeen keskenämme ja tuemme toisiamme.

Christou, jolla on isänsä puolelta kyproslainen tausta äidin ollessa suomalainen, on Suomen liigassa edustanut seuroja Cocks, Atlas, HC West ja viimeksi HIFK:ta. Hän asuu Helsingissä.

– Niin kauan kuin harjoitukset ja harjoitusolosuhteet ovat hyvät, muutaman tunnin matkat Karjaalle eivät ole mikään ongelma. BK on joukkue, joka mielestäni on ollut parhaiten johdettu suomalaisessa käsipallossa viime vuosina.

Mikael ”Miksu” Heinonen, 30, vetää syksyllä ylleen BK-paidan jo neljäntenätoista kautena. Hän on hiljattain tullut isäksi, mikä on muuttanut elämää ja antanut aihetta tarkastella asioita uudesta näkökulmasta. Siitä huolimatta päätökseksi tuli sopimuksen uusiminen emoseuran kanssa.

– En ollut ihan vielä valmis luopumaan käsipallosta. Edellisellä kaudella oma pelaamiseni parani kevään mittaan. Se jätti hyvän mielen ja toivon voivani jatkaa siitä tulevalla kaudella.

Kesän alussa tuli selväksi, että myös aiempi SIF-maalivahti Rony Léven liittyy joukkueeseen. Miksu Heinonen kuuluu niihin, jotka ovat tyytyväisiä tähän vahvistukseen.

– Olen ollut Ronyn kanssa maalivahtiparina juniorimaajoukkueessa ja tiedän, että hänessä BK saa hyvän maalivahdin ja pelikaverin. Samalla tämä tarjoaa joukkueelle lisää taktisia vaihtoehtoja, joista valita.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk