Turku

Ulf Andersson jatkaa ÅIFK:n peräsimessä

Ulf ”Uffe” Andersson, 49, yksi Ruotsin arvostetuimmista käsipallovalmentajista, on jatkanut sopimustaan ÅIFK:n kanssa. Andersson toimii sekä miesten SM-liigajoukkueen että naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentajana.

– Pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ jatkuu. Kuluvan kauden aikana olemme vain ottaneet ensimmäiset askeleemme kohti urheilullista menestystä ja vahvaa käsipallokulttuuria seurassamme, Andersson sanoo.

Vaatimattomista sarjataulukkosijoituksista huolimatta Åbo IFK:n käsipallomiehet ja -naiset ovat käynnissä olevan kauden aikana ottaneet suuria harppauksia eteenpäin Ulf Anderssonin alaisuudessa. Ruotsalainen huippuvalmentaja Andersson on saanut uutta elämää seuran käsipallotoimintaan ja samalla onnistunut innoittamaan edustusjoukkueiden nuoria pelaajia suurempiin urheilullisiin panostuksiin.

Jatkosopimus tarkoittaa, että Andersson tulee valmentamaan sekä ÅIFK:n miesten että naisten edustusjoukkuetta täysipäiväisesti myös kaudella 2014-2015. Työtehtäviin kuuluu myös seuran junioritoiminnan johtaminen. Sopimus sisältää option kaudelle 2015-1016.

– Olemme tyytyväisiä yhteistyön jatkumiseen ja että pystymme varmistamaan toiminnan jatkuvuuden. Tiedämme, että Uffella on paljon annettavaa seuralle, ja hänen aikaansaamat muutokset tulevat näkymään yhä suuremmassa määrin tulevaisuudessa, sanoo käsipalloseuran puheenjohtaja Kaj Söderholm ÅIFK:n tiedotteen mukaan.

– Valmentajavalinnasta heijastuu ÅIFK:n strategia, jonka mukaan resurssit käytetään omien junioreiden ja nuorten lahjakkuuksien kasvattamiseen eikä ulkomaalaisvahvistuksien palkkaamiseen. Jatkosopimuksen myötä toivomme pystyvämme houkuttelemaan uusia lupaavia pelaajia Turkuun, sillä Uffen energia, asiantuntemus ja kansainvälinen valmennustyyli luovat kaikki edellytykset nopealle käsipallourakehitykselle.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk