Turussa pelataan huippukäsistä viikonloppuna

ÅIFK isännöi, Turun Samppalinnassa, Errea Cupia tulevana viikonvaihteena. Kovatasoinen kutsuturnaus järjestetään jo seitsemännen kerran.
Parketilla esiintyy järjestäjäseuran lisäksi, Ruotsin pääsarjaan noussut IFK Tumba, hallitseva Suomen mestari HC West sekä Vantaan Atlas.

ÅIFK:n päävalmentaja Tomi Salminen, pitää turnausta tärkeänä sekä pelaajille että yleisölle.

– Lähtökohtaisesti turnaus on erittäin tasokas. Se antaa ennen kauden avausta esimakua pelaajille ja valmentajille missä mennään, ja palvelee loistavasti sarja-avausta silmällä pitäen. Yleisölle on tarjolla nautittavia kansainvälisiä pelejä, joita Turussa ei liikaa muuten nähdä. Turnaukseen on vapaa pääsy, joten toivon että Samppalinnan Palloiluhalli täyttyy käsipallon ystävistä, Salminen miettii.

Turnauksen pääkoordinaattorina Salminen on toiminut läpi turnaushistorian.

– Errea Cupia on pelattu sekä naisten että miesten turnauksena. Pelien lisäksi viivan alle jää hyvät suhteet seurojen välille. Errea Cupin myötä olemme seurana verkostoituneet sekä Ruotsiin että Viroon. Kutsuja vastavierailuille satelee ulkomailta. Myös yhteistyö Atlaksen kanssa on lähentynyt, Salminen viittaa jo käytyyn harjoituspeliin jonka ÅIFK voitti Vantaalla.

Tulevan kauden ÅIFK:sta Salmisella on jo olemassa visio.

– Pelaajilla on kentällä kivaa. Parhaimmillaan otteemme ovat mielikuvituksellisia, näyttäviä ja yleisöön menevää. Sillä reseptillä on myös lupa odottaa menestystä. Täksi kaudeksi hankittu pelintekijä Olev Eensalu on huippuluokan vahvistus. Hänen esityksensä ovat olleet erinomaisia harjoituksissa.

Aikanaan HC Denniksen kolmeen tuplamestaruuteen valmentaneen Salmisen silmät hehkuvat jo ennen ensimmäistäkään peliä.

-Ensi vuonna Errea Cupissa pelataan sekä miesten että naisten sarjassa. Errea Cup on vaan niin mahtava tapahtuma, Salminen päättää.

La 27.8 Samppalinna
klo 11.00 Åbo IFK – IFK Tumba
klo 13.00 Atlas – HC West
klo 17.00 IFK Tumba – Atlas
klo 19.00 Åbo IFK – HC West

Su 28.8 Samppalinna
klo 10.00 Åbo IFK – Atlas
klo 12.00 HC West – IFK Tumba
klo 16.00 Pronssiottelu
klo 18.00 Loppuottelu

Vapaa pääsy – fritt inträde

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk