Tuomas Laitinen maaliskuun tähtipelaaja

SM-liigan kuukauden tähtipelaajaksi on valittu torjunnoillaan Dickenin välieriin vienyt Tuomas Laitinen. 34-vuotias kokenut maalivahti keräsi viidessä maaliskuun aikana pelaamassaan ottelussa yhdeksän tähteä. Valinta on Laitiselle jo kuudes, edellisen kerran hänet valittiin kuukauden pelaajaksi maaliskuussa 2016.

Laitinen oli HIFK:ta vastaan pelatussa puolivälieräsarjassa huippuvireessä. Hänet valittiin kentän parhaaksi molemmissa Helsingin Urheilutalossa pelatuissa otteluissa, joista ensimmäisessä ottelussa mies pysäytti 22 palloa, torjuntaprosentin noustua pitkälle yli viidenkymmenen. Kolme tähteä siviilissä katusuunnittelijana työskentelevä Laitinen sai lisäksi alemman jatkosarjan voiton lopullisesti ratkaisseessa kotiottelussa SIF:iä vastaan. Kaikkiaan Laitinen on pelannut kuluvalla kaudella 20 SM-ottelua torjuntaprosentilla 37,85.

– Vähän erilainen kausi ollut aikasempiin verrattuna, kun tulin joukkueen mukaan vasta lokakuun lopussa talonrakennuspuuhista. Loppuvuosi meni tuntumaa hakiessa, mutta vuoden vaihteen jälkeen on lähtenyt kulkemaan paremmin.

Myös joukkueensa suoritusta kauden edetessä Laitinen luonnehtii nousujohteiseksi. Puolivälieriin Dicken pääsi terveellä ja pelikuntoisella miehistöllä, ja se näkyi Laitisen mielestä kentällä. Play Off-peleihin valmistautuminen alemmassa loppusarjassa toimi miehen mukaan hyvin.

– Valmistauduttiin hyvin kohtaamaan HIFK. Alempi loppusarja oli meille parempi paikka, se valmisti meidät hyvin puolivälieriin. Pelit HIFK:ta vastaan oli kauden parasta peliä tähän mennessä.

Maaliahne maalivahti

17:ttä pääsarjakauttaan pelaava Laitinen debytoi SM-sarjassa lokakuussa 2006, sen jälkeen otteluita ja rutiinia on tullut 41 maaottelua pelanneelle veskarille roimasti lisää. Laitinen on Vantaan Atlaksen kasvatti, jota mies ehti edustaa 14 SM-sarjakautta. Hän siirtyi Dickeniin kesällä 2019, kun Atlas vetäytyi SM-liigasta.

436 SM-liigaottelua pelanneen Laitisen saavutukset ovat kotimaisen mittapuun mukaan upeat. Urallaan kolme SM-hopeaa ja yhden pronssin voittanut pelaaja on valittu SM-liigan vuoden maalivahdiksi neljästi, All Stars-joukkueeseen sekä SM-liigan tähtipelaajaksi hänet on valittu kahdesti. Laitinen on myös tehnyt nykymaalivahdeista eniten maaleja, tällä hetkellä niitä on kasassa jo 34, joista tällä kaudella neljä.

Välierissä paha muttei mahdoton vastustaja

Dicken kohtaa välierissä kauden tappioitta tahkonneen Cocksin. Kolmen voiton saavuttamiseen vaaditaan Laitisen sanoin jo täyttä onnistumista koko joukkueelta.

– Meidän tulee ehdottomasti pelata kauden parasta peliä ja jokaisen pelin osa-alueen tulee olla kunnossa, jotta pystytään haastamaan Cocks. Vaikeaa se tulee totta kai olemaan.

Tuomas Laitinen

Synt. 1988
CM / KG 189 / 78
Pelipaikka: MV

Aiemmat seurat:
Atlas
Artikkelikuva: Jonas Tana

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk