Tammisen pelikielto piteni kolmeen otteluun

Kurinpitovaliokunta on määrännyt Teemu Tammiselle kolmen ottelun pelikiellon. Tamminen on ehtinyt kärsiä näistä jo kurinpitopäällikön määräämät kaksi ottelua, mutta kurinpitovaliokunnan käsittelyssä pelikieltoa tuli vielä yksi ottelu lisää.

Alla kurinpitovaliokunnan päätös olennaisilta osiltaan:

Kurinpitovaliokunnan päätös 10.10.2019

Teemu Tamminen, Riihimäen Cocks

Ottelu 249 MSM Cocks – BK-46 2.10.2019 Cocks Areena

Erotuomarit Miro Korja – Christopher Metsämäki

Tarkkailija Roger Sjölund

Kurinpitopäällikkö Heidi Kullberg on siirtänyt asian ratkaisun kurinpitovaliokunnalle, koska on katsonut toimivaltansa mukaisen enimmäisrangaistuksen kahden ottelun ottelukiellon olevan riittämättömän rangaistuksen Teemu Tammisen toiminnasta.
Kurinpitovaliokunta hyväksyy kurinpitopäällikön esityksen kovemmasta rangaistuksesta ja päättää rangaista Teemu Tammista kolmen ottelun ottelukiellolla.

Ottelukielto koskee siten seuraavia otteluita:

281                      5.10.                   Cocks-GrIFK
245                      9.10.                   PIF-Cocks
257                      30.10.                 Cocks-Dicken

Perustelut
Kurinpitovaliokunta hyväksyy kurinpitopäällikön päätöksen perustelut.

Saadun selvityksen mukaisesti Cocksin pelaaja Teemu Tamminen on syyllistynyt erityisen törkeän epäurheilijamaiseen käytökseen erotuomaria kohtaan. Erityisesti on rangaistusta harkittaessa otettu huomioon, että pelikentällä saadun ottelusta sulkemisen ja sinisen kortin jälkeen Tamminen on jatkanut käytöstään kilpailupaikalla ottelun päätyttyä sekä vielä ottelutapahtuman jälkeen lähettänyt epäasiallisen viestin erotuomarille.

Suomen Käsipalloliitolla on kuluvalla kaudella myös respect-kampanja. Kampanjan ydinajatuksena on toisten kunnioittaminen. Tämä koskee kaikkia kilpailutapahtuman osapuolia. Tammisen menettely on myös vastoin respect-kampanjan periaatteita.

Muutoksenhaku

Kurinpitovaliokunnan päätöksestä voi valittaa liittohallitukselle 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Kurinpitosäännöt 4 § 2 momentti.

Kurinpitovaliokunta on käsitellyt asiat sähköpostilla ja ratkaisuun ovat osallistuneet kaikki valiokunnan jäsenet: Katri Koskela, Tapani Norros, Ann-Liz Träskelin, Fredrik Udd ja Jorma Vartia.

 

Vakuudeksi

Tapani Norros
Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk