Suomi otti pakkovoiton Luxemburgista

Suomen A-maajoukkueen ensimmäinen askel EM-esikarsinnassa kohti 2016 tammikuussa Puolassa pelattavaa lopputurnausta oli onnistunut. Luxemburg kaatui Karjaan Sisu-Areenalla lopulta selvästi maalein 28-21 (12-11).

Alku oli aavistuksen tahmea ja Luxemburgin korkea ja agressiivinen puolustus tuotti päänvaivaa Suomen takamiehille. Kolmikko ei löytänyt avaimia selkeidein maalipaikkojen luomiseen, vaan juoksulinjat suuntautuivat liiaksi sivuttain, eikä syvyyteen. Sinivalkoiset joutuivatkin takaa-ajoasemaan heti alkuminuuteista lähtien ja vasta pelikellon näyttäessä vajaata yhdeksäätoista minuuttia, vei Andreas Rönnberg Suomen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon pilkkuviivalta. Piskuinen Luxemburg ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, vaan nykäisi vielä kertaalleen kahden maalin kaulan. Viisi minuuttia ennen taukoa Mikael Källman reagoi ja otti aikalisän.

– Vaihdoimme puolustusmuotoa niin kutsuttuun vinoon viisi-ykköseen heidän parasta heittäjäänsä vastaan ja saimme muutenkin tiivistettyä pakkaamme. Hyvän puolustuspelin ansiosta pääsimme myös kontraamaan pari tärkeää osumaa Miro Koljosen toimesta. Sillä saimme kurottua eron umpeen ja pääsimme taukojohtoon.

Källmanin puhuttelua seuranneen vartin Suomi vei selvästi maalein 7-1. Onnistujia alkoi löytymään kummassakin kenttäpäädyssä leveämmällä rintamalla, eikä johto ollut enää uhattuna missään vaiheessa.

-Olen tyytyväinen siihen miten jätkät taistelivat ja uhrautuivat. Asenne oli kyllä kohdallaan alusta saakka, sen piikkiin ei voi vaikeuksia laittaa, Källman totesi.

Petter Forsströmin maalin suulla korvannut Ville Nordqvist koppasi palloja kovalla prosentilla, ja Andreas Rönnberg oli hyökkäyspäässä tehokas heiluttaen verkkoa yhteensä kymmenen kertaa.

Taistelun ruumiillistuma ja ehkä kamppailun tärkein yksittäinen hetki nähtiin Suomen pelatessa alivoimalla runsaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Oikeassa laidassa puolustanut Antti Valo sukelsi pää edellä maalivahdista kimmoneeseen paluupalloon, pelasi nopean seinän ja kävi itse pamauttamassa pallon verkkoon nopean vastaiskun päätteeksi. Tuon alivoiman Suomi voitti 1-0, ja se on handiksessa harvinaista herkkua.

Andreas Rönnberg raatoi täydet minuutit ja oli kentän kiistaton kuningas, puolustuspelaaminenkin on kehittynyt huimasti.

– Alussa hyökkäyspeli meni hetkittäin kaaokseksi ja lähdimme mukaan vastustajan tempoon. Liikettä oli sekä pallottomana että pallollisena liian vähän. Toisella jaksolla paransimme huomattavasti ja kaikki ottivat vastuuta enemmän, Rönnberg sanoi.

Kesäkuussa maiden kohdatessa Jac Karlsson teki kuusi maalia. Miehen poissaolo näkyi alussa.

– Olen pelannut Jacin kanssa pitkään yhdessä ja tunnemme toisemme, mutta kyllähän tänäänkin takamiesten yhteispeli parani ottelun vanhetessa. Pari peliä se aina vaatii, kun tulee uusia kavereita vierelle. Tästä on hyvä jatkaa, Rönnberg iloitsi.

Lohkon kolmas maa on Kypros, ja ainoastaan lohkovoittaja etenee karsinnan seuraavaan vaiheeseen. Sinivalkoisten seuraava koitos on jo sunnuntaina 4. marraskuuta pelattava vierasottelu Nikosiassa.

Suomen maalintekijät:
Andreas Rönnberg 10, Miro Koljonen 4, Joacim Broman 3, Antti Valo 3, Nico Rönnberg 2, Oscar Kihlstedt 2, Leonel Ojala 2, Benny Broman 1, Ville Kangas 1.

Luxemburgin maalintekijät:
Martin Muller 5, Dan Ley 4, Christian Bock 3, Sacha Pulli 3, Max Kohl 2, Alain Poeckes 1, Vladimir Sarac 1, Eric Schroeder 1, Kevin Auger 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk