Suomen Cup, finaali: Cocks – HIFK

Suomen Cupin Final Four -viikonloppu päättyy miesten cupin loppuotteluun, jossa sunnuntaina iltapäivällä asettuvat vastakkain hallitseva mestari Cocks ja HIFK.

Molemmat joukkueet tekivät vakuuttavaa jälkeä lauantain välierissä. Cocks kaatoi Dickenin lopulta selkein lukemin ja HIFK jätti Atlas Vantaan vaille mahdollisuuksia. Cocksin paras maalintekijä Teemu Tamminen on liigatilastoissa kolmosena 69 osumalla, eilen välierässä maaliverkko heilui yhdeksän kertaa. Myös Nico Rönnberg oli vauhdissa kuudella maalilla. HIFK:n paras maalintekijä Niclas Ahlgren on liigassa tasoissa Tammisen kanssa 69 maalillaan, ja eilisessä välierässä syntyi seitsemän osumaa Atlasta vastaan.

HIFK ratkaisi välierän pitkälti jo ennen taukoa ja vahvasta esityksestä on hyvä ammentaa itseluottamusta sunnuntaillekin.

– Pelasimme hyvin puolustuksessa. Se oli hauska ottelu ja yhtä hauskaa tulee huomenna [sunnuntaina], HIFK:n Johannes Bargum sanoi Yle Sportenille välierän jälkeen.

Loppuotteluun ennakkosuosikkina lähtee joka tapauksessa Cocks, joka on koko kaudella menettänyt vasta yhden sarjapisteen, joka löytyy juuri HIFK:n taskusta kun Riihimäen vieraspeli päättyi tasalukemiin 27-27.

HIFK on esiintynyt cup-finaalissa viimeksi kaudella 2011-12, kun HC West nappasi voiton yhden maalin erolla 20-19. Cocksille cup-finaali on jo kahdeksas kerta 10 vuoteen, riihimäkeläisten missattua vain kaksi loppuottelua vuoden 2006 jälkeen. Cocks on hallitseva tuplamestari yhteensä kuuden cup-mestaruuden voimin. HIFK:lta löytyy historiasta neljä cup-mestaruutta, mutta viimeisin on vuodelta 1988.

Suomen Cupin loppuottelu Cocks – HIFK Vantaan Energia Areenalla alkaa sunnuntaina 20.12. kello 15.30.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk