Sten Toomla ja Theodotos Christou HC Westiin

HC West vahvistuu kaudelle 2013-2014 kahdella täsmähankinnalla joiden lisäksi joukkueeseen liittyy jälleen muutama GrIFK:n junioripelaaja.

Westin pitkäaikaiseen ongelmaan, vasenkätisen heittäjän puuttumiseen, löytyi ratkaisu Virosta. Sten Toomla, 24-vuotias ja 187-senttinen takamies siirtyy Westiin HC Kehrasta, jossa mies juhli tänä keväänä Viron liigan hopeamitaleita. Toomla on pelannut Suomessa aiemmin HIFK:ssa ja ÅIFK:ssa, joissa hän heitti lähes viiden maalin keskiarvolla reilut 500 SM-liigamaalia.

Thomas Lindströmin hypätessä sivuun pelihommista muodostaa Atlaksesta Westiin siirtyvä 20-vuotias Theodotos Christou Albert Georgsin kanssa liigan ehkä nuorimman maalivahtiduon. ”Toto” aloitti liigauransa Riihimäen Cocksissa ja pelasi viimeiset kaksi kautta Vantaalla. Suomen poikien maajoukkueissa 48 ottelussa esiintynyt nuorukainen on Westin ex-maalivahdin Christian Segersvenin mukaan yksi tämän hetken lahjakkaimmista suomalaismaalivahdeista.

Mestareiden liigaa kreikkalaisessa A.S.E Doukasissa sekä Viron maajoukkueessakin muutaman ottelun pelanneella Toomlalla on kova halu päästä kovempiin liigoihin pelaamaan ja katsoi että West on oikea ponnahduslauta siihen. ”Keskustelimme Toomlan kanssa Westiin siirtymisestä jo tammikuussa, ja olemme iloisia että siirto viimein toteutui”, sanoo HC Westin puheenjohtaja Kristoffer Aspelin.

IFK Ystadissa käsipallon pelaamisen aloittanut Christou kommentoi siirtoa seuraavasti: ”Siirryin Westiin koska olin kuullut paljon hyvää Westin toiminnasta pelaajilta, valmennus on Suomen parasta ja tasoltaan todella ammattimaista, minkä olen jo nyt huomannut ekojen treenien aikana.”

Westin valmentaja Mikael Källman pitää uudesta tilanteesta: ”Toomla on erinomainen heittäjä. Ensimmäisen kerran Westissä oloaikanani meillä on vasuripakki, mikä tuo täysin uusia mahdollisuuksia ja lisää leveyttä erityisesti hyökkäyksiimme. Christou on mainio nuori ja lupaava maalivahti joka on lisäksi erittäin motivoitunut harjoittelemaan.”

Nuorten maajoukkuerinkeihin kuuluvan Christoun, kanuunakevään pelanneen Albert Georgsin sekä A-junioreista rinkiin nousevan Kim Davidsonin (-95) kehityksestä tulee huolehtimaan SM-liigan taatusti rutinoitunein maalivahtikouluttajatrio. Lindströmin lisäksi maalivahtiosastoa sparraa kaudella 2013-14 kaksi muutakin entistä maajoukkuemiestä, Christian Segersven ja Tomi Kurppa.

Viime kauden joukkueesta Olle Stenius ja Benjamin Olsson lopettavat pääsarjatasolla. West kiittää kaksikkoa panoksestaan.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk