SM-liigan finaalit käyntiin viikonloppuna

SM-Liigan finaaleissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kakkonen, Cocks ja Dicken. Joukkueet ottivat eniten voittoja sarjassa, mutta onnistuivat myös maalinteossa selkeästi useammin kuin muut seurat. Loppuotteluista on lupa odottaa korkeatasoista ja iloista peliä, jossa ei peruutella tuumaakaan. Keskinäiset ottelut päättyivät kaikki Cocksin eduksi (29-31, 27-23, 27-26).

Vuoden tauon jälkeen runkosarjan valtiaaksi palannut Riihimäkeläisjoukkue lähtee loppuotteluihin marginaalisena suosikkina, lähinnä kotietunsa turvin. Riihimäen Urheilutalolla Cocks on ollut lyömätön koko kauden, sekä runkosarja, että pudotuspelit mukaan lukien. Joulutauon aikana Cocks valloitti myös Suomen Cupin.

Puolivälierissä ÅIFK ja välieräsarjassa BK-46, osoittivat kestosuosikin haavoittuvaisuuden, napsimalla Cocksin päänahan kertaalleen. Neljännessä välierässä Cocks kuitenkin näytti suuruutensa, nousemalla tukalasta tilanteesta selvään voittoon Karjaalla. Teemu Tamminen ja Kristo Järve pystyvät ratkomaan tiukkoja pelejä ja ensiluokkaista taustatukea näille herroille tarjoaa kaukoheitoillaan Gherghe Safronii. Kysymysmerkkinä pidetty maalivahtipeli, näyttää sekin loksahtaneen kohdilleen. Viime keväänä Cocksin kausi päättyi pronssin makuisena, nyt mestaruusnälkä on varmasti huipussaan, sekä pelaajilla että joukkuetta ensimmäistä kevättä luotsaavalla kokeneella päävalmentajalla Kaj Kekillä.

Dicken juhli kauden aikana 80-vuotistaivaltaan ja kirkkaimmat mitalit ovat varmasti ainoa tavoite, vaikka siitä ei ääneen kailotetakaan. Runkopelaajat osaavat voittaa, vielä jopa yhdessä. Paidan väri kahtena edelliskeväänä on vain ollut toinen.  Nopeassa pelitavassa hyökkäyksiin lähdetään terävästi ja jokainen pelaaja on maalintekouhka. Bromanin veljesten offensiiviset taidot tiedetään, tasonnostoa kaivataankin ennen kaikkea Valdar Noodlalta, Timmy Thorilta ja sentteriosastolta.

Vaikka runkosarjan viimeiset kierrokset sujuivat lauttasaarelaisten osalta mollivoittoisesti, on huippukunto löytynyt kevään ratkaisupeleissä. Dicken raivasi sekä SIF:n, että HC Westin tieltään, puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Kaikki loppuottelut nähdään suorana UrhoTv:ltä!

Loppuotteluiden aikataulu

04.05. Riihimäen Urheilutalo klo 14:45, Cocks – Dicken

05.05. Pirkkolan Palloiluhalli klo 16:15, Dicken – Cocks

08.05. Riihimäen Urheilutalo klo 18:15, Cocks – Dicken

Tarvittaessa

11.05. Pirkkolan Palloiluhalli klo 19:00, Dicken – Cocks

12.05. Riihimäen Urheilutalo klo 18:15, Cocks – Dicken

 

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk