SM-liigakausi 2020-21 käyntiin perjantaina

SM-liiga pelataan kaudella 2020-21 kahdeksalla joukkueella. SM-liigalisenssin saaneista joukkueista Pargas IF luopui paikastaan elokuussa, mutta joukkuemäärä pysyy samana kuin edelliskaudella, kun virolainen HC Tallinn hyväksyttiin kesällä mukaan sarjaan. HC Tallinn pelaa kuitenkin vain runkosarjan ottelut.

SM-liigassa pelataan kaksinkertainen runkosarja, minkä jälkeen neljä parasta jatkaa ylemmässä jatkosarjassa ja kolme muuta alemmassa jatkosarjassa – HC Tallinn ei siis jatkosarjoissa ole enää mukana.

Kummassakin jatkosarjassa pelataan kolminkertainen sarja lähtöpistein 3, 2, 1 ja 0. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta pääsee suoraan välieriin ja puolivälierissä ylemmän jatkosarjan sijoille 3. ja 4. sijoittuneet kohtaavat alemman jatkosarjan kaksi parasta.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja välierät sekä finaalit paras viidestä -järjestelmällä. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan kaksiosaisen ottelun yhteistuloksella.

Kausi käynnistyy perjantaina 11.9. pelattavalla ottelulla ÅIFK-Dicken ja jatkuu lauantaina 12.9. kahdella ottelulla. Runkosarja saadaan päätökseen viikonloppuna 22.-24. tammikuuta.

Kausi 2019-20 jouduttiin koronatilanteen takia keskeyttämään jatkosarjojen ollessa käynnissä. Tilanne oli kutkuttava, sillä kärkikolmikko BK-46, Dicken ja Cocks olivat läpi kauden kärkitaistossa erittäin tasaisia. Kolmikko on myös nyt ennakkosuosikin asemassa.

– Voimasuhteita on aika vaikea arvioida, koska harjoituspelejä ei ole juurikaan päästy pelaamaan. Cocksissa meillä on uuden valmentajan lisäksi paljon uusia pelaajia, mutta tavoitteena on toki taistella mestaruudesta, Riihimäen Cocksin päävalmentaja Boris Dvoršek muotoilee.

– Tärkeintä on nyt se, että kaikki pysyvät terveinä ja sarja pystytään pelaamaan normaalisti loppuun saakka. Katsotaan tavoitteita sitten, toteaa puolestaan Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg.

Virolaisjoukkue HC Tallinn on luonnollisesti mielenkiintoinen tuttavuus, mutta aivan tuntemattomasta tallinnalaiset eivät sarjaan tule.

– Olemme kohdanneet aika monta SM-liigajoukkuetta, joten tiedämme tason. On hieno asia, että pääsemme nyt mukaan SM-liigaan, sanoo joukkueen päävalmentaja Risto Lepp.

HC Tallinn kohtaa historiallisessa ensimmäisessä SM-liigaottelussaan lauantaina 26.9. ÅIFK:n Turussa.

– Täytyy myöntää, että kovin paljon vastustajasta emme tiedä, mutta hieno päästä isännöimään tällaista kamppailua, ÅIFK.n valmennusjohtoon kuuluva Aku Kuusisto miettii.

Kaikki SM-liigan kauden 2020-21 ottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä SolidSportin kautta https://solidsport.com/handisliiga

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk