SIF sai jo tuntumaa Folksam Arenaan

SIF:n miesjoukkue pääsi kuin pääsikin testaamaan uuden hallin toimivuutta ennen heinäkuun omatoimista harjoitusjaksoa.

Pelaajilta pelialusta sai ensituntumalta kehut. Pitoa kommentoitiin olevan ainakin riittävästi ja lattian kovuus arvioitiin sopivaksi. Pelikenttä ja sitä ympäröivat katsomo- ja lattiatilat tekevät  mittasuhteet erilaisiksi kuin ennen ja ne voivat olla pelaajille haastavat, ennen kuin niihin tottuu. Maalivahti Rony Levén ei tätä asiaa sen kummemmin murehdi.

– Kenttäpelaajille uudessa hallissa pelaaminen on usein haastavampaa kuin maalivahdille, sillä maalin paikka esim. suhteessa päätyseinään vaikuttaa heittoon ja tähtäykseen. Kiintopisteitä haetaan myös maalin ympäriltä, maalithan itsessään ovat kaikkialla samankokoisia ja yhtä kaukana 6 m:n viivasta, Levén kuittasi SIF:n verkkosivuilla

Valmentaja Kaj Hagmanin mielestä tunne on hieman samanlainen kuin istuutuessa ensi kertaa uuteen autoon. Kaikki on uutta, puhdasta ja kiiltävää, jokainen tahra erottuu selvästi.

– Onhan tämä kaikilta osin iso askel eteenpäin kun harjoitusoloista puhutaan. Ilma on raikas ja kaikki tilat ovat uusia ja puhtaita entisiin harjoitustiloihin verrattuna. Myös valoisuus on huomionarvoista, vaikkakin vanhan palloiluhallin valaistus äskettäin modernisoitiin nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi.

– Vanha halli tarvitsisi pintojen osalta ehdottomasti pienen ”faceliftin”, lattian osalta hieman suuremmankin. Toivottavasti sitä ei nyt jätetä oman onnensa nojaan rapistumaan, vaan pidetään huoltotoimilla ja remonteilla kunnossa paremmin kuin tähän saakka. Ei tämä uusi halli sitä kokonaan korvaa, kunnassa on jo monen vuoden ajan nähty että yhteen halliin kunnan aktiivinen urheilu- ja liikuntatoiminta ei yksinkertaisesti mahdu!

SIF:n naisten SM-sarjajoukkue ja miesten SM-liigajoukkue harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Folksam Arenassa kaudella 2016-2017.

Avainsanat:

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk