SIF-kolmikko siirtyy HC Westiin

HC Westin liigamiehistö kaudelle 2014-15 saa vahvistuksia Siuntiosta. Keväällä SIF:n riveissä SM-pronssia voittaneesta joukkueesta siirtyy ensi kaudeksi HC Westiin maalivahdit Rony Leven ja Stefan Thilman, sekä laituri Albert Rehnberg.

23-vuotias Rony Leven pelasi kevään Play off-otteluissa vakuuttavasti ja oli tärkein yksittäinen pelaaja kun joukkue pudotti HC Westin mitalipeleistä. Kuusi kautta liigassa ja 16 vuotta SIF:ssä pelannut Leven haluaa kehittyä maalivahtina ja katsoa kuinka pitkälle rahkeet riittävät.

– West on hyvin satsaava joukkue ja kilpailu maalivahdin tontilla on kova, ja se motivoi, P90-joukkueessa maajoukkuekokemusta saanut 190-senttinen maalivahti kertoo.

Leveniä hieman kokeneemman 26-vuotiaan Stefan Thilman viime kausi meni pilalle sitkeän sairastelun takia. Nyt Thilman hakee uutta nostetta uralleen seuran vaihdon kautta.

– Halusin kokea jotain uutta käsipallon saralla ja Westillä on samanlaiset tavoitteet kuin itsellänikin, Thilman kertoo maisemien vaihdon syyksi.

Kolmisenkymmentä nuorten ja kaksi A-maaottelua pelannut Thilman on edustanut SIF:iä vuodesta 1999 lähtien. SM-sarjassa otteluita on 150 ja maalejakin on yksi. Kolmikon nuorin, 18-vuotias vikkelä vasuri Albert Rehnberg debytoi viime kaudella SM-liigassa. Runkosarjan 22 ottelussa hän teki 33, ja 10 Play off-ottelussa 18 maalia. P96-maajoukkueen riveissä Rehnberg on toistaiseksi pelannut 14 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 21 maalia.

Rehnberg käy lukiota Kauniaisissa, joten siirtyminen saman kaupungin joukkueeseen oli luonteva jatko Siuntiossa käsipallokasvatuksensa saaneen nuorukaisen uralle. –

– Uskon oppivani Mikael Källmanin ja Miro Koljosen ohjauksessa paljon laiturina pelaamisesta ja siksi West on hyvä ympäristö kehittyä.

Westin ensi kauden joukkuetta voisi helposti luonnehtia sanalla nuori. 21 pelaajasta peräti 17 on syntynyt 1990-luvulla. 1980-luvun puolella syntyneitä on vain neljä. Joukkueen ”nestorit” Thilman ja Sam Kihlstedt ovat syntyneet vuonna 1988.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk