SIF haki ratkaisevan voiton GrIFK:sta

SIF eteni SM-liigan välieriin kaatamalla ratkaisevassa viidennessä puolivälierässä GrIFK:n vieraissa vahvan toisen jakson ansiosta.

Ottelun avausjaksolla ei peruuteltu, vaan maaleja tehtailtiin todella kovaa tahtia. SIF oli pitkään niskan päällä ja johti parhaimmillaan neljällä maalilla, mutta Grani kuroi tauon alla eron umpeen.

Toisen jakson alun SIF vei puhtaasti 6-0, eikä kotijoukkue tästä iskusta enää toipunut. Grani ei luovuttanut ja pääsi pariin otteeseen kolmen maalin päähän, muttei lähemmäs ja SIF piti lopulta voitosta varmasti kiinni.

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman oli pettynyt, mutta antoi samalla rehdin tunnustuksen vastustajalle.

– Onnittelut Siuntiolle. Olen ylpeä meidän pojista jotka antoivat todella kaikkensa. Ero tänään oli se, että meidän puolustus- ja maalivahtipelimme ei toiminut toivotulla tavalla. Me tehdään kumminkin 28 maalia, jonka pitäisi riittää. Siuntiolla oli hyvä draivi ja meillä taas hieman tahmeaa. Sarja oli tiukka ja nyt se kääntyi Siuntiolle, Hagman analysoi.

SIF-luotsi Teddy Nordling piti hyvää alkua tärkeänä koko otteluakin ajatellen.

– Meillä oli hyvä lähtö otteluun ja se oli hallussa. Sitten tilanteet aaltoilivat hieman ja ensimmäisen puoliajan lopussa GrIFK pääsi tasoihin. Mielestäni me kumminkin vietiin ottelua. Toisella puoliajalla meillä oli kaasu pohjassa ja pelattiin rohkeasti, Nordling luonnehti.

– Tehtiin koko ajan pieniä viilauksia, vaihdettiin peräti kolmea pelaajaa. Tuntui siltä, että meillä oli koko ajan halu voittaa ja pojat näyttivät valtavaa tahtoa. Olen joukkueesta erittäin ylpeä!

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei kymmenen maalia heittänyt SIF:n Sten Maasalu.

– Hyvin pelattu meidän joukkueelta. Pelattiin joukkueena tasaisesti. Von Numers kuin puuttui, niin muiden piti nousta esille, joukkueena kumminkin kaikki ottivat roolia ja kaikki toimi. Puolustuspäässä tehtiin hyvää yhteistyötä maalivahdin kanssa, kaikki oli ihan jees. Tämä oli paras ottelu meiltä tämän kauden aikana, Maasalu maiskutteli.

SIF kohtaa välierissä Dickenin.

5. puolivälierä:
GrIFK – SIF 28-33 (17-17)
SIF välieriin otteluvoitoin 3-2.

Maalintekijät: (7m maalit)
GrIFK: Anthony Hellakoski 10 (2), Nikola Zujic 5 (1), Anton Karlsson 4, Sami Silfver 3, Patrik Johanson 2, Jasper Hellberg 2, Patrik Lång 1, Miro Koljonen 1
SIF: Sten Maasalu 10, Ott Varik 5, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 4, Christoffer Thor 4 (1), Gustav Svanbäck 4, Eduard Zakharov 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sten Maasalu SIF 3
Vincent Voutilainen SIF 2
Anthony Hellakoski GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Miro Koljonen 1 x 2 min, Patrik Lång 1 x 2 min
SIF: Eduard Zakharov 1 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Jan Helander

Yleisöä: 604

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk