Milan Filicista Atlas Vantaan neljäs serbipelaaja

Atlas Vantaan tulevan kauden liigamiehistö on vahvasti serbipitoinen.  Seuran tuorein hankinta on heinäkuussa 30 vuotta täyttävä  vasuritakamies Milan Filic, joka kotimaansa lisäksi on pelannut eri  sarjatasoilla Slovakiassa, Italiassa, Saksassa ja viimeksi Kreikassa.

Filic (193 cm/95 kg) on Atlas Vantaan neljäs serbipelaaja ensi kaudelle. Muutama viikko sitten varmistui viivapelaaja Srdjan Maleticin (30 v/198 cm/98 kg) ja vasemman laitahyökkääjän Stefan Jovanovicin (27 v/190 cm/85 kg) tulo. Viime kaudella heti joukkueen avainpelaajistoon noussut Milos Maksimovic (29 v/200 cm/98 kg) teki jo hyvän aikaa sitten jatkosopimuksen.

– Näillä näkymin kenttäpelaajisto on koossa, mutta maalivahtitilanne on hieman epävarma, Atlas Vantaan puheenjohtaja Mika Laaksonen kertoi.

– Kakkosmaalivahti Toto Christou siirtyy Kyprokselle pelaamaan ja opiskelemaan, jos ei pääse Hankenille. Itse hän arveli, että pääsykokeet menivät sen verran huonosti, ettei opiskelupaikkaa tule.

Edustusjoukkueen harjoitusrenkaaseen on nostettu muutamia omia junioreita.

Atlas Vantaan viime kauden joukkueesta Toni Aalto lopettaa liigatasolla ja Oskari Lehtonen siirtyy Atlas Akatemiaan. Kevätkaudeksi hankitun Mladen Cacicin sopimusta ei jatkettu. Lähes koko kauden olkapäävamman takia sivussa ollut Sergei Shevtshenko on menossa tiettävästi HIFK:hon.

Myös edustusjoukkueen johdossa tapahtuu muutos. Tomi Puikkonen on uusi nokkamies, kun Mika Laaksonen keskittyy seuran yleisjohtamiseen ja akatemiatoiminnan kehittämiseen. Laaksonen hoitaa yhä pelaajahankintoja. Petri Räihä ja Kenneth Ekström jakavat joukkueenjohtajan tehtävät.

Kolmevuotisen päävalmentajasopimuksen tehnyt Mikael Källman saa avukseen Atlaksen oman kasvatin Ken Sireniuksen, jonka johdolla pelaajat ovat jo aloittaneet fysiikkavalmennuksen. Atlaksen valmennuksen ohella Sirenius jatkaa töitä Käsipalloliiton valmennuspäällikkönä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk