Max Granlund siirtyy Dickenistä ensi kaudeksi Alingsåsiin

Dickenin, SM-Liigan ja käsipallo-Suomen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Max Granlund jättää kasvattajaseuransa tämän kauden jälkeen ja siirtyy Ruotsin Elitserienin kestomenestyjä Alingsås HK:n riveihin.

Moni on odottanut siirtoa jo aikaisemmin, mutta nyt aika ja tarjous sopivat yhteen Maxin omien aikataulujen kanssa.

– Aloitin Dickenissä pelaamisen ensimmäisellä luokalla ja nyt on jo kohta mennyt 15 hienoa vuotta Dickenin matkassa. Olen pitkään jo miettinyt mahdollisuutta pelata käsipalloa ulkomailla, ja Dickenin europelit sekä maajoukkuepelit ovat näyttäneet, että se voisi olla mahdollista. Nyt ajoitus ja ajatukset sopivat yhteen, ja mahdollisuus pelata Alingsåsin joukkueessa ensi kaudella kuulosti houkuttelevalta. Olen kuullut paljon hyvää heidän toiminnastaan, joten tämä tuntuu oikealta valinnalta osaltani, Granlund sanoo Dickenin tiedotteessa.

– Haluan kiittää joukkuekavereitani monesta hienosta yhteisestä vuodesta Dickenin edustusjoukkueessa, kaikkia kannattajia, jotka ovat kannustaneet meitä ja minua vuosien mittaan ja Dickeniä seurana. Nyt on kuitenkin keskityttävä meneillään olevaan kauteen ja meillä on pelkästään tärkeitä pelejä jäljellä, joihin minulla ja koko joukkueella on täysi keskittyminen. Toivon että yleisö löytää takaisin Pirkkolaan kannustamaan meitä!

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg on kulkenut pitkän tien yhdessä Granlundin kanssa.

– Max on vuosien saatossa harjoitellut määrätietoisesti ja kehittynyt samassa tahdissa. Valmentajana olen ylpeä siitä, että Max nyt saa mahdollisuuden pelata käsipalloa ammattilaisena. Tavoitteemme on aina kehittää pelaajiamme ja antaa heille mahdollisuus kokeilla siipiään kovemmissa piireissä, kun sellainen mahdollisuus tulee eteen, Monnberg toteaa.

Myös Dickenin General Manager Daniel Rémy on osannut odottaa siirtoa ja seura on myös varautunut yhden tähtipelaajansa menettämiseen.

– Olen osannut odottaa tätä päivää jo muutaman kauden ajan, enkä voi sanoa olevani yllättynyt Maxin päätöksestä. On selvää, että Maxin lähtö vaikuttaa suuresti Dickenin miesten joukkueen kokoonpanoon tulevien kausien osalta, mutta työ on aloitettu hyvissä ajoin ja uskon että löydämme kelpo korvaajan Maxin jättämälle aukolle. Näemme siirron pelkästään positiivisena asiana, olemme tehneet asioita oikein, kun Max nyt liittyy Gusten Montosen seuraksi pelaajana, joka on polkaissut ulkomaille Dickenin edustusjoukkueesta.

Alingsås on tällä hetkellä Elitserienissä viidennellä sijalla, ja EHF European Cupin neljännesvälierissä. Seurassa pelaa myös Suomen Christoffer Thor.

(artikkelikuva: Dicken / Niklas Montonen)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk