Martin siirtyy SIF:sta Ruotsiin – Weurlander tulopuolella

SIF:aa päättyneellä kaudella edustaneen maajoukkuemies Ian Martinin uusi osoite on Elitserienissä tällä kaudella sijalle 13. sijoittunut HIF Karlskrona, sopimus on mallia 1+1. Uutena nimenä SIF-paitaan puolestaan tulee Carl Weurlander

Tämä asettaa tietysti joukkueen taas uusien haasteiden eteen, kuuluihan Ian kuluneen kauden aikana joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Mangeri Niclas Karlsson kommentoi siirtoa seuraavasti:

– Tietysti kyseessä on iso menetys joukkueelle, mutta samalla osoitus siitä että meillä tehdään asioita oikein, kun valmennuksessamme olleet pelaajat kelpaavat kovemmillekin seuroille. Uutta nuorisoa kehiin ja isompia saappaita jalkaan, tosin menetykset (Westerlund ja Martin) ovat sen tasoisia että pelkästään kotimaisin voimin näitä aukkoja voi olla hankala paikata. Ianille kaikkea hyvää jatkossa ja onnea uusien haasteiden edessä.

Vuonna 1999 syntynyt Weurlander siirtyy puolestaan Siuntioon naapuriseura KyIF:stä. Nuorukaisella on kokemusta kansainvälisistä peleistä mm. P-98 maajoukkueesta.

Weurlander on pelannut mm. SIF:n A-juniorijoukkueessa pääosin V9 paikalla, mutta P-98 maajoukkueen apuvalmentaja Björn Nylundin mukaan ”Calle” pystyy pelaamaan myös muilla takamiespaikoilla:

– Hän ei pelkää mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja on hyvin avoin uuden oppimiselle. Mielestäni hän on hiomaton timantti jolla on todella iso potentiaali kehittyä huippupelaajaksi.

Nylund pitää Weurlanderin parhaimpina ominaisuuksina kovaa heittoa ja hyvää kimmoisuutta.

– Tietysti fysiikassa on kehitettävää kuten lähes kaikilla tämänikäisillä pelaajilla, mutta juuri siksi on tärkeää että hän saa kovempia otteluita ja ohjatun valmennuksen jotta voisi kehittyä edelleen, jatkaa Nylund.

Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk