Helsinki

Kuuma cupin puolivälierä Dicken-West lauantaina

Yhteistä historiaa keskenään jakava SM-liigan tämän hetken kärkikaksikko Dicken ja HC West kohtaa seuraavan parin viikon aikana kahdesti Pirkkolan parketilla. Ensimmäisenä vuorossa on Suomen Cupin puolivälierä lauantaina kello 14.15 alkaen.

Voitosta voittoon tällä kaudella kulkenut Mikael Källmanin valmentama HC West on ollut todella vakuuttava, varsinkin Ricke Sundberg on nostanut tasoaan entisestään ja on dominoinut pelikenttiä. Hyvää taustatukea on tullut joukkueen kipparilta Miro Koljoselta sekä Joona Raerinteeltä. Viime kevään komeetta Anders Genberg ei ole ollut yhtä terävässä kunnossa, mutta on silti maalaillut SM-Liigassa kolmen maalin keskiarvolla. Thomas Lindströmin jättämää massiivista aukkoa granilaisten maalin suulla on tullut paikkaamaan Toto Christou joka siirtyi kesällä Atlaksesta Kauniaisiin. Sten Toomla hankittiin myös kesän aikana, ja onkin viidessä ottelussa paukuttanut 16 maalia.

Mikael Källmanin miehistö on Westin verkkosivujen mukaan viikon ajan harjoitellut puolustamista, joka hieman yllättäen on ollut alkukaudesta joukkueen pelillisesti haavoittuvin osa. Mistään katastrofista ei kuitenkaan ole kyse sillä omiin on mennyt vain 21 palloa per peli.

Dicken puolestaan on aloittanut kautensa viidellä voitolla kuudessa pelissä, ja vaikka pisteitä on tullut lähes maksimaalinen määrä, on peli ajoittain ollut kateissa, onneksi kaksi edellistä ottelua on antanut viitteitä paremmasta, kun Atlas sekä BK-46 kaatui varsin helposti puolustuksen otettua aimo harppauksia kohti parempaa. Tutut nimet koristavat Dickenin sisäistä maalipörssiä, Thor, Broman, Broman sekä Noodla ovat olleet tutun tehokkaita. Maalia vartioi puolustuksen viimeiset lukot Patrik Roslander sekä Mikael Mäkelä.

Suomen Cupissa Dicken voitti ensimmäisellä kierroksella Riihimäen paikallisjoukkueen, entisen Maajoukkuelaiturin Ville Viljasen tähdittämän Dynamon selvänumeroisesti 22-39. HC West puolestaan matkasi naapurikaupunkiin Espooseen antaakseen vielä rumemman selkäsaunan Esbo IF:lle numeroin 16-43.

Lauantaina kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle Pirkkolan käsipallopyhättöön katsomaan suomen parasta seurajoukkuekäsipallo kello 14.15 alkaen, luvassa todellinen trilleri, ja vain voittaja jatkaa Suomen Cupin final4 tapahtumaan 16.-17.11. Pirkkolaan.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk