Kristian Jansson palaa juurilleen ja tulee rakentamaan ÅIFK:n peliä

HIFK:n liigajoukkueen kapteenin manttelin seuraajalleen jättänyt Kristian ”Krisse” Jansson, 35, edustaa tulevalla kaudella ÅIFK:ta miesten liigajoukkueen pelinrakentajana ja vahvana takamiehenä.

Kovan kokemuksen omaava ”Krisse” on pelannut aiemmin HC Fenixin riveissä ja sen jälkeen voittanut mestaruuksia Cocksin kukkopaidassa ennen siirtymistään HIFK:in riveihin.

– Janssonin kanssa on jo useamman vuoden ajan käyty tunnustelevia keskusteluja paluusta Turkuun. Vihdoin aika oli kypsä ja palaset loksahtivat paikoilleen. Krisse on pelaaja, joka tuo varmasti nuorelle joukkueellemme kaivatun johtajuuden pelikentällä ja sen ulkopuolella.

– Saimme joukkueeseemme turkulaislähtöisen pitkän linjan ammattilaisen, jonka myötä saamme jatkuvuutta ja uskottavuutta toimintaamme. Krisse aloittaa myös samalla oman valmentajapolkunsa päävalmentajana ja vastaa kaudella 2021–2022 ÅIFK:n B-poikien valmennuksesta, selvittää seuran puheenjohtaja Ville Perho ÅIFK:n tiedotteessa.

Jansson on pelannut urallaan 250 ylimmän sarjan ottelua ja tehnyt yli 700 maalia. Sen lisäksi hänellä löytyy kansainvälistä kokemusta Tanskasta KIF Koldingin ja Ribe-Esbjerg HH:n paidassa. Hän on pelannut toistakymmentä mestarien liigan ottelua, pukenut Suomen maajoukkuepaidan päälleen 49 kertaa sekä voittanut viisi kertaa Suomen mestaruuden Riihimäen Cocksissa.

– Krisse tuo paluukuorman lisäksi mukanaan valtavan määrän johtajuutta ja rutiinia, jota olemme kaivanneet nuorempien pelaajien tueksi. Saamme Krissestä esimerkkiä joukkueelle niin pelikentälle kuin treeniarkeen, jonka lisäksi seura saa ison tekijän myös junioreidemme valmennuspuolelle, toteaa valmentaja Aku Kuusisto.

Uudestakaupungista kotoisin oleva Jansson pelasi ensimmäisen SM-sarjaottelunsa turkulaisen HC Denniksen paidassa 16-vuotiaana syksyllä 2002 ja onnistui myös samassa ottelussa heti maalinteossa. Sen jälkeen tie vei Tanskaan. Tanskasta hän palasi liiga- ja cup-mestaruudet kainalossa Suomen Turkuun ja Suomen maajoukkueeseen sekä intin harmaisiin. HC Fenixin ja armeijan jälkeen vuorossa oli kolme vuotta Cocksin paidassa ja sieltä paluu Tanskaan. Tanskasta matka kävi jälleen Cocksiin ja HIFK:in ennen paluumuuttoa Varsinais-Suomeen ja ÅIFK:n paitaan.

– Uran aloitus 20 vuotta sitten HC Denniksessä antoi mahtavan ympäristön kehittyä. Jengi oli täynnä loistavia pelaajia ja menestyksen nälkää. Jos Turku ei olisi mahdollistanut niitä olosuhteita silloin, niin voisi olla että pelaisin lätkää. Tuntuu samalla oudolta ja mahtavalta palata takaisin sinne mistä kaikki alkoi 20 vuotta sitten.

– Olen aina viettänyt lomani Turussa, mutta aina on täytynyt palata lentokentälle tai maantiellä. Nyt sitä ei tarvitse tehdä. Turku on hieno kaupunki ja ihmiset mahtavia, tuumaa Jansson.

Jansson muistaa myös aikaansa HIFK:n paidassa lämmöllä.

– On ollut suuri kunnia olla osa HIFK perhettä ja pelata punainen paita päällä, kilpi rinnassa ja kantaa kapteenin nauhaa. Seurassa on aina hoidettu asiat loistavasti. Aikani HIFK:ssa tulee aina olemaan sydämessä. Kiitos IFK, Jansson muistelee.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk