Kohti välierä: Dicken – HC West

Kolme kohtaamista runkosarjassa, kolme kotivoittoa. Siinä lähtökohdat Dickenin ja HC Westin väliselle välieräsarjalle.

Dickenillä on runkosarjan kakkosena välierissä kotietu ja Westin päävalmentaja Mikko Koskue myöntää, että se antaa vastustajalle pienen edun.

– Jos kolmea runkosarjan peliä katsoo, niin kotietu niissä oli. Ensimmäisessä vieraspelissä alisuoritimme, saimme huonon alun ja sitten juoksimme perässä. Kotipeli oli meillä hallussa, se oli tiukkaa vääntöä. Kolmatta dominoimme 15 minuuttia, DIcken tuli tauolle tasoihin ja tauon jälkeen 10 minuutin heikko jakso koitui kohtaloksi, Koskue kertaa.

Koskue kuitenkin muistuttaa, että matkat ovat lyhyet ja kannattajat löytävät tiensä varmasti myös vierasotteluihin puolin ja toisin. Samaa toteaa myös Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg, joka ei kotiedulle juuri painoarvoa laske.

Kummallakin on ollut aikaa valmistautua välieriin, mutta tietyt haasteetkin menneinä viikkoina on ollut.

– Olemme yrittänee valmistautua mahdollisimman hyvin. Maajoukkuetoiminta on tuonut haasteita. Olemme lisäksi joutuneet muokkaamaan pelityyliämme hyökkäyksessä poissaolojen takia, siitä kunnia pelaajille että se on onnistunut. Olemme niin valmiita kuin mahdollista, Koskue sanoo luottavaisena.

– Samat maajoukkuehaasteet meilläkin on. Olemme yrittäneet tehdä asiat parhaalla mahdollisella tavalla. Sillä on vaikutusta, miten joukkueet pääsevät pelirytmiin kiinni. Neljän viikon tauko tekee sen, että pelituntumaa saa hakea, Monnberg muistuttaa.

Westin pelillisiin muutoksiin yksi syy on ollut Richard Sundbergin poissaolo ja hänen pelaamisensa välieräsarjassakin on edelleen avoinna.

– Kunto on ihan hyvä. Olen lenkkeillyt, mutta päivästä päivään mennään. Takareisivammat ovat aika vaikeita. Katsotaan, miten paljon pystyn pelaamaan, Sundberg sanoo.

Muita suurempia poissaoloja kummallakaan joukkueella ei kuitenkaan ole.

– Vuodenaikaan nähden pelaajatilanne on kohtalainen, Monnberg tiivistää.

Joukkueet tuntevat toisensa varsin hyvin ja vahvuudet sekä vastustajan että oman joukkueen osalta ovat tiedossa.

– Dicken on tuttu joukkue. Olemme pelanneet paljon vastakkain. Heidän intohimonsa ja taitonsa näkyy hyvin, varsinkin puolustuksessa. Siitä lähtevät kontrat hyvin. Tyypillistä play off -peliä odotettavissa, Sundberg ennakoi.

– Lähdemme puolustuksen kautta tähän sarjaan. Pelejä voitetaan hyökkäämällä, mutta mestaruuksia puolustamalla. Puolustuksen pitää olla tuki, johon luotetaan, jos hyökkäyksessä menee huonommin.

Oman mausteensa välieräsarjaan tuo päävalmentajien pitkän ajan taakse juurensa juontavat hyvät välit.

– ”Snadin” kanssa olemme olleet yhteydessä 90-luvun lopulta lähtien, kun pelasimme samaan aikaan Saksassa. Olen keskustellut hänen kanssaan käsipallosta varmaan enemmän kuin kenenkään muun kanssa elämäni aikana, Koskue kertoo.

Monnberg ei kuitenkaan aio tunkeutua kollegansa aivoituksiin sisälle.

– En lähesty asiaa hänen ajatuksiensa kantilta, vaan rakennamme juttua omien ajatusten kautta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk