Käsipallon SM-liigan mahdollinen laajentaminen

Käsipallon SM-liigajoukkueilta on tullut uudistava ehdotus siitä, että miesten SM-liigaa laajennettaisiin siten, että kaksi virolaisjoukkuetta osallistuisi kaudella 2020-21 miesten SM-liigan kaksinkertaiseen runkosarjaan. Näin ollen kullekin liigajoukkueille tulisi ajatuksen toteutuessa kaksi vieras- ja kaksi kotiottelua virolaisjoukkueita vastaan. Otteluista saavutettavat sarjapisteet laskettaisiin mukaan runkosarjan sarjataulukkoon, mutta jatkosarjat ja pudotuspelit pelattaisiin normaaliin tapaan vain suomalaisjoukkueiden kesken.

Suomalaiset liigaseurat ovat selkeästi tämän ratkaisun kannalla.

Käsipalloliiton liittohallitus otti kokouksessaan tiistaina 2.3. myönteisen kannan asiaan ja päätti, että laajennetun SM-liigan valmistelua jatketaan. Olennaista on kuitenkin ensin selvittää, mikä on Viron Käsipalloliiton kanta joukkueidensa osallistumiseen Suomen sarjatoimintaan. Mikäli myös Viron liitto suhtautuu asiaan positiivisesti, tehdään Suomen käsipallon osalta asiasta virallinen päätös SKPL:n kevätliittokokouksessa, jossa joka tapauksessa päätetään kauden 2020-21 SM-liigan pelijärjestelmästä ja kilpailusuunnitelmasta.

Päivänselvää on, että myönteisten päätösten lisäksi sarjan käytännön suunnittelu ja toteuttaminen vaatii runsaasti työtä erityisesti sarjan aikataulutuksen suhteen, mutta käsillä on erinomainen mahdollisuus lisätä liigan mielenkiintoa ja mahdollistaa joukkueille kansainvälisiä kilpailuotteluja kohtuullisin kustannuksin.

Joka tapauksessa laajennetun SM-liigan lisäksi valmistellaan varmuuden vuoksi myös rinnakkainen sarjajärjestelmä ilman virolaisjoukkueiden osallistumista. Suomen osalta lopullisen päätöksen tekevät siis seurat normaaliin tapaan Käsipalloliiton sääntöjen mukaisesti huhtikuun liittokokouksessa.

 

Lisätietoja: SKPL puheenjohtaja Jari Henttonen, 040-8437532

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk