Käsipallokausi 2019-20 on päättynyt

Käsipalloliiton liittohallitus päätti torstai-iltana pitämässään kokouksessa päättää jo aiemmin keskeytetyn sarjatoiminnan kokonaisuudessaan kauden 2019-20 osalta. SM-seuroille lähetetyn kyselyn vastaukset tukivat liittohallituksen tekemää päätöstä.

Liittohallitus päätti, että sijoituksia ja mitaleita ei jaeta missään sarjassa. Pelattuja pelejä ja tilastoja ei kuitenkaan mitätöidä ja sarjataulukot ja muut tilastot arkistoidaan nykyisen tilanteen mukaisina.

Seurojen osallistumisoikeus ensi kauden miesten ja naisten Euroopan käsipalloliiton alaisiin Euroopan cupeihin määrittyy kansallisen rankingin mukaan

Sekä naisissa että miehissä ranking muodostetaan SM-sarjan ja SM-liigan menestyksen perusteella. Liittohallitus päätti, että ranking muodostuu runkosarjan mukaan.

Naisten SM-sarjassa saatiin runkosarja päätökseen, joten kolme EHF Cup -paikkaa kuuluvat ensisijaisesti runkosarjan kolmelle parhaalle, jotka ovat HIFK, Dicken ja SIF.

Miesten SM-liigassa jatkosarjoja ehdittiin pelata täydet neljä kierrosta. Jatkosarjat jäivät kuitenkin kesken joten liittohallitus päätti että paikat EHF:n cuppeihin jaetaan runkosarjan päätöstilanteen mukaan.

Runkosarjan voitti BK-46 Karjaalta, joten se saa ensisijaisen osallistumisoikeuden European Handball Leagueen. Kolme EHF Cupin -paikkaa kuuluvat ensisijaisesti runkosarjan seuraaville joukkueille Dickenille, Cocksille ja SIF:lle. Varasijalla on HIFK.

Putoamisten ja nousujen osalta päätettiin, että miesten 1. divisioonasta ei putoa kukaan. Miesten 2. divisioonan kaksi parasta (Atlas Vantaa ja HIFK II) saavat halutessaan paikan 1. divisioonasta. Sarjajärjestelmä sovitetaan toteutuneen joukkuemäärän mukaan.

SM-liigassa ja SM-sarjassa karsintoja ei ollut tarkoituskaan pelata, vaan niissä edessä on SM-lisenssimenettely normaalin prosessin mukaan.

Lisäksi liittohallitus päätti, että kauden jäädessä nyt kesken, vuoden valinnat 2019-20 jätetään tekemättä. LähiTapiola-tähtipelaajat palkitaan ja yleisöäänestys All Stars -joukkueesta järjestetään.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk